TBMM'de Sağlık Personeli Ataması Açıklaması

Sağlık personeli atamaları ile ilgili TBMM 'de Sefer Aycan 'dan açıklama geldi. Aycan açıklamasında atama bekleyenlerin sesini duyurdu.

TBMM'de Sağlık Personeli Ataması Açıklaması

Sefer Aycan 'dan TBMM 'de sağlık personeli alımı açıklaması.

MHP Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu 'nda söz aldı ve atama bekleyen sağlıkçılarla ilgili konuştu. Aycan yaptığı konuşmada atama bekleyen 550 bin sağlık personelinin olduğunu , alımlar için ilanın gelmesi gerektiğini ifade etti.

İşte o açıklama:

"Yaşlılık 65 yaş üstü yaşlar olarak kabul edilmektedir ve nüfusumuzun yüzde 8,3’ü 65 yaş üstüdür. Özellikle ileri yaşlıların özel bakıma, özel sağlık hizmetlerine ihtiyacı vardır. Yaşlıları huzurevine veya bir kliniğe kapatmadan kendi doğal ortamında günlük hayatın içinde aktif tutmalıyız. Evde bakım hizmetlerini, evde sosyal hizmetleri ve sağlık hizmetlerini her yaşlımıza götürmeliyiz. Evde bakım için sağlık hizmetlerini yapılandırmalı ve daha çok sağlık personeli istihdam etmeliyiz. 550 bin sağlık personeli atama beklemektedir. Hemşire, fizyoterapist, psikolog istihdamını artırabilir, böylece yaşlılarımıza daha iyi hizmet verebiliriz. Yaşlılarımız bunu hak etmektedir."

KADRO DAĞILIMI

17689 Sağlık personeli alımında kadro dağılımı için TIKLAYIN

Bakan Koca alımın Eylül Ekim aylarında olacağını söylemişti. Ancak henüz resmi bir duyuru yayınlanmadı. KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN VE ATAMA DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.