MHP'nin KYK Borçları Teklifi Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı bir son dakika açıklamasında bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Kalaycı , MHP'nin KYK borçlarının akıbeti konusundaki teklifini duyurdu.

MHP'nin KYK Borçları Teklifi Belli Oldu

MHP 'nin KYK borçları için teklifi belli oldu.

Bugün TBMM Genel Kurulu toplandı. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nin görüşülmeye başlandığı TBMM Genel Kurulu 'nda MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'den gelen açıklamada KYK çağrısı yapıldı. 

2334 TL ALACAKLAR

Kanun teklifi üzerine söz alan MHP'li Kalaycı, "Teklifin 4’üncü maddesiyle iş yerlerinde normal çalışmaya dönülmesini sağlamaya yönelik çok önemli bir teşvik düzenlemesi yapılmaktadır. Buna göre, kısa çalışma yapanlar ile ücretli izne çıkarılanların çalıştıkları iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi hâlinde sigortalı ve işveren paylarının tamamının 31 Aralık 2020 tarihini geçmemek üzere üç ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması düzenlenmektedir. Cumhurbaşkanlığına, üç aylık süreyi sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak altı aya kadar uzatma yetkisi verilmektedir. Böylelikle hem iş yerlerinin normal çalışmaya, yani üretime geçmeleri, hem de kısa çalışma yapmakta olup aylık 1.752 lira kısa çalışma ödeneği alan işçiler ile ücretsiz izne çıkarılmış olup aylık 1.177 lira nakdî ücret desteği alan işçilerin en az 2.324 lira ücret almaları sağlanmış olacaktır. İşveren desteği olarak nitelendirilmekle birlikte işçilerimizin çok yetersiz olan kısa çalışma ödeneği veya nakdî ücret desteği almaları yerine normal ücretlerini alabileceği dolayısıyla işçimizi destekleyen bir uygulama olacağı açıktır." dedi.

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA ÇAĞRISI

Kalaycı sözlerinin devamında çiftçilerin kredi borçlarına yapılandırma çağrısında bulundu ve "Çiftçimizin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan tarımsal kredi borçları da uygun şartlarda yapılandırılmalıdır." dedi.

KYK TEKLİFİ: "FAİZLER SİLİNSİN VE KALAN PARA YAPILANDIRILSIN"

Kalaycı sözlerinin devamında KYK borçlarının faizlerinin silinmesi ve kalan borçların yapılandırmasını isteyerek, "KYK kredi borçları konusunda da yapılandırma ve faizlerinin silinmesi yönünde yoğun talep bulunmaktadır. İş bulmakta güçlük çeken gençlerimizin bu talebine yönelik bir düzenleme de yapılmalıdır." dedi.

Peki sizce faizlerin silinmesi yeterli mi? Anket için TIKLAYIN