MHP'li İzzet Ulvi Yönter’den Dikkat Çeken Esad’la Görüşme Açıklaması

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye devlet başkanı Beşer Esad ile görüşme ihtimalini ele aldı. Yönter 'Bölgesel şartlar bizi Esad’la görüşmeye adeta itiyor ve zorunlu kalıyor' ifadesini kullandı.

MHP'li İzzet Ulvi Yönter’den Dikkat Çeken Esad’la Görüşme Açıklaması

MHP'li Yönter, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile görüşmesine yönelik 'siyasete küslük olmaz' ifadesini ele aldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını anımsatan Yönter, 'Yakın zamanda bir görüşme Bekliyor musunuz? ' sorusuna şöyle cevap verdi;

“Bölgesel şartlar, bölgesel ve uluslararası dinamik karakterli yeni gelişmeler, komşuluk hukuku, esaslara dayanan birlik ve beraberlik, inanç temeli bağlar bizi Esad’la görüşmeye adeta itiyor ve zorunlu kılıyor. Çözemeyeceğimiz, paylaşamayacağımız herhangi bir sorun yok Esad’lla görüşmenin iki temel katkısı olacaktır: Birincisi terörle mücadelede müezzin bir blok oluşturacaktır, ikincisi ise Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların artık ülkelerine dönmelerinin önünde herhangi bir engel kalmayacaktır.”

Dedi.