Kadın Voleybol Takımı Hakkında Çirkin İfadeler

MHP'li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, filenin sultanları hakkında tepki çeken çirkin ifadeler kullandı. Şahin hakkında soruşturma başlatıldı.

Kadın Voleybol Takımı Hakkında Çirkin İfadeler

MHP'li isim hakkında soruşturma başlatıldı.

Filenin sultanları geçtiğimiz gün büyük bir başarıya imza attı ve Tokyo biletini kaptı. Büyük başarı sonrası MHP Düzce Kaynaşlı  Belediye Başkanı Birol Şahin bir paylaşım yaptı.  Çirkin ifadeler kullanılan paylaşım sonrası Şahin hakkında soruşturma başlatıldı. 

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Almanya 'yı devirerek  Tokyo  olimpiyatlarının biletini alması sonrası bir mesaj yayımlayan MHP'li Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil."

"GENEL ANLAMDA YAZDIM"

Hurriyet'ten Umut Erdem, bugün kaleme aldığı yazısında MHP 'li Başkanın , basın mensuplarının sorularına ise "Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram"  dediğini aktardı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise bir son dakika açıklamasında bulundu ve Şahin hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. 

"Böyle bir paylaşımı kabul etmelerinin kesinlikle mümkün olmayacağını" diyen Durmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ay yıldızlı formayı en yukarıya çıkaran Filenin Sultanları'nı büyük bir gururla izliyoruz, başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Genel Başkanımız da grup konuşmasında mili takımımızı tebrik etti. İl başkanımızla görüştüm, savunmasını istedik, gereken ne ise yapacağız."

Önceki gün düzenlenen grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hafta sonunda yapılan Avrupa Kıta Elemeleri Voleybol Final Maçında Almanya'yı 3-0 yenerek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan Filenin Sultanları'nı, teknik kadroyu ve federasyon yönetimini gönülden tebrik ediyorum" demişti.

KAMUBULTENİ.COM   |ANKARA