Devlet Bahçeli'den Çok Sert 'Davutoğlu - Abdullah Gül' Çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli'den Çok Sert 'Davutoğlu - Abdullah Gül' Çıkışı

Devlet Bahçeli'den Çok Sert 'Davutoğlu - Abdullah Gül' Çıkışı

Yeni parti kuruluşu için hazırlıklarda bulunduğu öne sürülen Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül gibi eski AK Partilileri isim vermeden eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İsmi bayatlamış kişilerin yeni parti kurma iddiaları ortalığı çalkalandırmıştır. Eleştirdikleri iktidar partisinin düne kadar tam göbeğinde yer alan isimler olması garip ve tuhaf bir çelişkidir. Devlet ve siyaset adamı için vefa her şeyin önündedir. Bir insanda vefanın olması için önce vicdan ve yürek olmalıdır." şeklinde konuştu.

CHP'ye yönelik eleştirilerini de sürdüren Devlet Bahçeli, "CHP genel başkanı, Cumhurbaşkanının partisiyle ilgili bağını sorgulayarak bağımsızlık referandumuna hazırız diyoruz. Türkiye durup durup referandum mu yapacak? Kılıçdaroğlu öncelikle eğer aklı varsa da kendine saklasın. HDP ile aynı tarafta olandan bizim duyacağımız hiçbir şey yoktur. FETÖ'ye itiraz edemeyen, S400 konusunda Türkiye'nin tezlerini savunamayan bekayı bilmeyen CHP Genel başkanının tarafsızlık çağrısı tedavisi aciliyet arz eden tükenmişlik sendromudur.CHP önce suyu bulandırmakta, sonra da bundan rahatsız olduğunu açıklamaktadır. Bilinmelidir ki CHP'den hiçbir halt olamayacaktır. Bunlar zilletin sac ayağıdır. Türk milleti bunların başından mutlaka savacaktır. CHP demek; kaos, kavga, kargaşa demektir. Papatya falı açsınlar, baktılar olmuyor hemen tanıdık medyumlara koşsunlar. Fakat ne yapsalar boştur. Çırpınışları da boşunadır. Türkiye'nin geleceği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir." dedi.

Erken seçim meselesine dair kamuoyunda bir beklenti oluşturulmaması gerektiğini, seçim sayfasının 2023'e kadar kapalı olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bugün beka sorunu düne göre daha ağırdır. Bizim alnımız aktır. MHP 2023 hedeflerine kilitlenmiştir. MHP, lider ülke Türkiye amaçlarına mükelleftir. Seçimsiz 4 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kökleşmesi konusunda ne gerekiyorsa yapılacaktır. Erken seçim yoktur, seçim sayfası 2023'e kadar kapalıdır. Türkiye zorlu etapları aşacaktır." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA