Bahçeli'den Bülent Arınç'a Flaş Kozmik Oda ve FETÖ Çıkışı (Kozmik Oda Nedir?)

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli , Bülent Arınç 'ın eleştirilerine tepki gösterdi ve kozmik oda olayı üzerinden Arınç 'a tepki gösterdi.

Bahçeli'den Bülent Arınç'a Flaş Kozmik Oda ve FETÖ Çıkışı (Kozmik Oda Nedir?)

Bahçeli 'den Bülent Arınç 'a flaş FETÖ çıkışı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Bülent Arınç 'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bahçeli Bülent Arınç 'a olan saygısını yitirdiğini söyledi.

KOZMİK ODA ÇIKIŞI

Devlet Bahçeli Bülent Arınç 'a kozmik oda tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Şunu da söylüyorum: Yüksek İstişare Kurulu üyesi ise Yüksek İstişare kavramına uygun hareket etmeli. Yoksa konuşmaları şu an için tartışılacak bir konuşma metni değil. Hukukçu hukuku reddediyor, siyasetçi olarak da kapsam dışı davranışlarla siyaseti tıkıyor. Şimdi herkes günü saati geldiği zaman sorar: Kozmik Oda’ya FETÖ’yü sokan kimdir? Hangi gerekçelerle, hangi rollerle kim neyi üstlendi, oraya soktu. Ondan sonra Türkiye ne hale geldi? Genelkurmay’ın Kozmik Odası’na girildiği dönemde, üzerinde bunun tartışması yapılan bir kişinin bu davranışlarını tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum."

Bülent Arınç 'a saygısını yitirdiğini söyleyen Bahçeli, "Kendisine zarar vermenin ötesinde terörle mücadelede önemli katkılar sağlandığı bir süreçte AKP’yi baltalıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Yani Pençe 1, Pençe 2, Pençe 3, Kıran 1, Kıran 2’nin olduğu bir dönemde kala kala İstanbul İl Başkanı olan bir Hanımefendi’nin 9 yıllık cezası konusunda siyaset üretip, öbürüne sessiz kalmasını anlamak mümkün değil. Onun için kendisine olan saygımı yitirdiğimi ifade ediyorum." dedi. 

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Ali Babacan 'ın parti kurduktan sonra meclis aritmetiğinde değişiklik olup olmayacağı sorusuna Bahçeli şu şekilde cevap verdi:

" O kadar rakamı bulacaklarına ihtimal vermiyorum. Ne yapacaklar, görmek lazım. Biz Meclis’in bir ucunda oturuyoruz. Önemli oylamalarda her milletvekili ya diğer taraftan ya bizim taraftan oy kullanmaya geliyorlar. Özellikle Ankara milletvekilleri... Orada bir parti oturuyor. Halkın seçtiği milletvekilleri var. 79, 40, 39, 50 ne ise... Ali Babacan oradan geçerken, dönüp bakmaz. Selam dahi vermez. Ülkücüler oraya nasıl gidecek? Selam vermeyen yere oy verilir mi? Oy alabilmek için herkese sarılıp öpüyorsunuz, selam veriyorsunuz zor alıyorsunuz. Ali Babacan nasıl alacak, bu kadar işler kolay mı? Eskiden bizde kunduracı Nuri Leflef vardı. Cilalıyorlar, çıkartıyorlar ortaya, bir yağmurda eski haline düşüyor. Ayakkabı boyası bu dediğim. Leflef boyaları vardı. Yaşlı bir büyüğümüzdür, hürmet ederiz kendisine."

KOZMİK ODA OLAYI NEYDİ?

Kaynak: Halktv

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA