Yeni Askerlik Sistemi Yürürlük Tarihi Merakla Bekleniyor! Askerdekiler Erken Terhis Olacak Mı?

CNN Türk'ün canlı yayın konuğu olan AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken terhis ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. 63 haftalık 'Asker alma' kanun teklifi bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak.  Yeni düzenlemede 5 ayrı askerlik türü olacak. Bunlardan biri ;  Bedelli askerlik ( Bedelli askerlik yapanlar 1 aylık eğitimden sonra terhis olacaklar, ücretler her yıl 6 aylık astsubay maaşından hesaplanacak. ) ,  Numan Kurtul

Yeni Askerlik Sistemi Yürürlük Tarihi Merakla Bekleniyor! Askerdekiler Erken Terhis Olacak Mı?

Yeni Askerlik Sistemi Yürürlük Tarihi Merakla Bekleniyor! Askerdekiler Erken Terhis Olacak Mı?

CNN Türk'ün canlı yayın konuğu olan AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken terhis ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. 63 haftalık 'Asker alma' kanun teklifi bu hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak.  Yeni düzenlemede 5 ayrı askerlik türü olacak. Bunlardan biri ;  Bedelli askerlik ( Bedelli askerlik yapanlar 1 aylık eğitimden sonra terhis olacaklar, ücretler her yıl 6 aylık astsubay maaşından hesaplanacak. ) ,  Numan Kurtulmuş bununla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada bu bedelli askerlik ile oluşacak kaynağın tamamı askerlik sisteminin içerisinde harcanacak bir sistem olacak" dedi. 

1 Aylık temel eğitimden sonra bedelli askerlikten yararlanmayacak olan er ve erbaşlar 5 ay daha kıtada askerlik yapacaklar. Lise ve altı mezunlar diledikleri halde teskere bırakıp sözleşmeli er olarak 6 ay maaşlı görev yapabilecekler. 2 yıllık MYO mezunlarına ise maaşlı yedek astsubaylık imkanı tanınacak.  12 ayın ardından isteyenler astsubaylığa geçebilecekler. Üniversite mezunları ise 12 ayın ardından subaylık sınavlarına girebilecekler. 

Numan Kurtulmuş, bir lise mezununun eğer gerekli şartları yerine getirirse generalliğe kadar yükselebileceğine dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan vekili Kurtulmuş, "Bir lise mezunu arkadaşımız, daha sonra üniversiteden mezun olur, gerekli sınavları yapar, önce yedek astsubaylık, subaylık hatta generalliğe kadar gidebilir.

Yeni Askerlik Sisteminde En Çok Merak Edilen Kısım

Yeni askerlik sistemi teklifinde askerliğin 6 aylığa indirilmesi öngörüldüğünden yasanın yürürlüğe giriş tarihi ile ilgili de meraklı bekleyiş had safhaya ulaşmış durumda. Hali hazırda 12 aylık askerlik görevini yerine getirmek için birliklerinde görev yapan erler, teklifin yürürlüğe giriş tarihinin mecliste kabulünün hemen ardından gelmesi halinde erken terhis olabilecekler. Bu yüzden TBMM'de alınacak karar merakla bekleniyor.

Yeni askerlik sistemi, iş haberleri ve daha fazlasını takip etmek için tıkla ve Katıl.