Yedek Subay Astsubay ve Er/Erbaş Alımı Tercihleri Başladı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Ağustos ile Eylül aylarında askere gidecek gençler için yedek subay astsubay ve erbaş/er tercihlerinin 1 Temmuz 'da sona ereceğine yer verildi.

Yedek Subay Astsubay ve Er/Erbaş Alımı Tercihleri Başladı

MSB 'den askerlik duyurusu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Ağustos ve Eylül 2020 celp döneminde askere gidecek adayların 1 Temmuz 2020 tarihine kadar askerlik celp tercihlerini yapması gerektiğine yer verildi. 

MSB ASAL 'dan yayımlanan resmi duyuru şu şekilde:

AĞUSTOS/EYLÜL 2020 CELP VE SEVK DÖNEMLERİ DUYURUSU

1. Ağustos/Eylül 2020 celp ve sevk dönemlerinde silahaltına alınacak yedek suıbay aday adayı, yeden astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin 1 Temmuz 2020 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihi işlemini e devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek tamamlamaları gerekmektedir.

2. Sınıflandırma ve seçim sonuçları 29 Temmuz 2020 'de e Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. 

3. Bu duyuru yükümlülere tebliğ niyeliğindedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye asal.msb.gov.tr internet adresinden ulaşabilecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Milli Savunma Bakanlığı / Askeralma Genel Müdürlüğü

SON TARİH 1 TEMMUZ

Askere gidecek gençler, celp tercihlerini 1 Temmuz 'a kadar yapacak. E Devlet üzerinden yapılacak celp tercihleri için https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi adresine gitmeniz gerekmektedir. Askere gidecek gençler, yedek subay, yedek astsubay tercihlerini 1 Temmuz ' akadar yapacak.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN