Sözleşmeli Er Alımı, Uzman Erbaş Alımı, Subay ve Astsubay Alımında Yeni Dönem Başladı

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren, son 100 yılın en köklü askerlik sistemi düzenlemesi olan Askeralma Kanun Teklifi, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmişti.  Yeni sistemle, subay alımı, astsubay alımı, sözleşmeli er alımı, uzman çavuş alımı süreçlerinde de değişiklik yapılacak...

Sözleşmeli Er Alımı, Uzman Erbaş Alımı, Subay ve Astsubay Alımında Yeni Dönem Başladı

Sözleşmeli Er Alımı, Uzman Çavuş Alımı, Subay ve Astsubay Alımında Yeni Dönem

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren, son 100 yılın en köklü askerlik sistemi düzenlemesi olan Askeralma Kanun Teklifi, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmişti. 

BEKÇİ ALIMI, POLİS ALIMI, ÖZEL SEKTÖR VE KAMU MEMUR ALIMI HABERLERİNİ TAKİP ETMEK , SON HABERLERE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Yeni Askerlik Sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte 130 bin civarında askerin 6 ayı doldurmaları vesilesiyle erken terhisi gerçekleşmişti. Yeni askerlik sistemiyle birlikte uzman çavuş, sözleşmeli er, subay ve astsubay alımı sürecinde de yenilikler meydana geldi. Yeni sistemde, askerliğini 12 ay olarak yapan yükümlülere muvazzaf alımlarda ilave puan verilecek ve bu kişilerin istihdamına öncelik verilecek. Başlangıçta , sınavlara ek yüzde 25 oranında ilave puan verileceğine yönelik açıklamalar yapılmış ise de daha sonra , muhalefetin talebi ve iktidarın oluruyla , ilave puanların belirlenmesinin MSB'ye bırakılması yönünde karar alınmıştı.

Yeni sistemde 12 ay olarak askerlik yapan er- erbaş, yedek astsubay ve yedek subaylar askerlik hizmetinin sonunda ya da bu süreç içerisinde açılacak personel alımı sınavlarına girmeleri halinde Milli Savunma Bakanlığı'nca belirlenecek oranda ilave puan alacaklar. Bu düzenlemenin askerliğini 12 ay yapmak isteyen yükümlü sayısının arttırılması amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Askerliğini 12 ay yapanlara ilave puan sistemiyle ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA