TCDD'ye Memur Alımı Geliyor: İşte Mülakatsız Personel Alımı Kadroları ve Tarihi

TCDD ve Devmiryolları Taşımacılık bünyesine önümüzdeki günlerde KPSS Tercihleri ile memur alımı yapılması bekleniyor. İşte alım beklenen kadrolar ve başvuru genel şartları.

TCDD'ye Memur Alımı Geliyor: İşte Mülakatsız Personel Alımı Kadroları ve Tarihi

TCDD'ye memur alımı geliyor.

2020 yılının son merkezi yerleştirmesi için bekleyişte sona geliniyor. Lise, ön lisans ve lisans KPSS 'ye giren yüz binlerce gencin büyük bir merak ve heyecanla beklediği memur atamasında Devlet Demiryolları Taşımacılık ve TCDD bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli ataması yapılması bekleniyor. KPSS 2020/1 ve geçen sene yapılan KPSS tercihlerinde atama yapılan bu kurumlara KPSS 2020/2 tercihlerinde de kadro ayrıldığı ve bu kadrolara atama yapılacağı öğrenildi.

KPSS TERCİHİ NEDİR?

2020 yılında Lise, ön lisans ve lisans KPSS 'ye giren ve geçerli bir puan alan adayların memurluk tercihleri KPSS 2020/2 tercihleri kapsamında alınacak. (Not: Lise KPSS 24 Aralık'ta açıklanacak. 2020 Lise KPSS 'ye girenler 2020 puanları ile tercihlerini yapacak. Tercihler sonuçlardan sonra başlayacak)

bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR?

KPSS tercihi yapacak adaylarda aranan başvuru genel şartları şu şekilde:

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

LİSE MEZUNU KADROLAR

Lise mezunu Vagon teknisyeni kadrosuna alım bekleniyor. 

ÖN LİSANS MEZUNU KADROLAR

Ön lisans mezunları arasından yapılacak alımda ise aşağıdaki kadroların olması bekleniyor:

  •  Memur
  • Kondoktör

LİSANS MEZUNU KADROLAR

  • Memur
  • Avukat
  • Mütercim
  • Mühendis

BAŞVURU

TCDD bünyesine personel alımları KPSS tercihleri ile yapılacak. KPSS tercihleri ise 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak. Tercih kılavuzu yayımlandığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN