TBMM Lisans Ön Lisans ve Lise Mezunu 300 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu Başvuru Şartları Açıklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, İdari Teşkilatında ilk defa atanmak üzere 300 memur alımı yapacağını duyurdu. Başvuru sayfası haberimizde.

TBMM Lisans Ön Lisans ve Lise Mezunu 300 Memur Alımı Yapacağını Duyurdu Başvuru Şartları Açıklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara’da görev almak üzere 300 devlet memuru alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre adaylar başvurularını KPSS puanıyla yapacak. 2020 ve 2021 KPSS puanı başvurular için geçerli olacaktır.

Memur alımı için adaylar yazılı ile sözlü veya uygulamalı sınava girecektir. Yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir. Ayrıca adayların sınava başvuru yapabilmeleri için ilgili puan türünden 60 ve üzeri puan alması gerekiyor. Adaylar belirlenirken en yüksek puandan sıralanacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden yapacaktır. Başvurular 4 Temmuz itibariyle başlamış olup 20 Temmuz 2022 tarihinde sona erecektir.

Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma/mezun belgesi) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belge veya sertifikaların bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden mail içeriğinde adı, soyadı ve T.C. Kimlik numarası bulunacak şekilde [email protected] mail adresine gönderecektir. Öğrenim belgesi (diploma) ile gerekli belge veya sertifika ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru Ortak Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar itibarıyla ilgili KPSS puan türünden en az altmış puan almış almaları gerekiyor.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

Alım Yapılacak Kadrolar ve Özel Şartları

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /