Tarım Bakanlığı, DSİ ve OGM'ye 5 Bin Memur Alımı Açıklaması

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'den bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada 5 bin kamu personeli alımına değindi.

Tarım Bakanlığı, DSİ ve OGM'ye 5 Bin Memur Alımı Açıklaması

Tarım Bakanlığı'ndan memur alımı açıklaması.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir son dakika açıklamasında bulundu. TBMM'de açıklamada bulunan Tarım Bakanı Pakdemirli, her sene 5 bin civarında memur alımı yapılacağını söyledi. Bakan Pakdemirli, her sene 5 bin memurun emekli olduğunu , onların yerine 5 bin memur alımı yapılacağını söyledi. 

VERİMLİLİK NEDENİYLE BİRAZ DAHA AZ İSTİYORUZ

Bakan , her sene 5 bin memurun emekli olduğunu , bu nedenle en fazla 5 bin memur alınması gerektiğini söyledi. Pakdemirli, verimlilikl nedeniyle daha az personel alımı yapmak istediklerini söyledi. Pakdemirli, "Personel alımıyla alakalı, bugüne kadar 11.717 personel almışız. Aşağı yukarı 150 bin kişilik bir Bakanlığız. Otuz sene memur ömrü olduğunu düşünürsen senede 5 bin memur gider, 5 bin gelmesi lazım en fazlasından. Biz verimlilikten dolayı biraz daha az gelsin istiyoruz ama iki buçuk sene içerisinde aşağı yukarı 11.800 kişi almışız, 2.500 kişiye yakın Bakanlık merkezi ve taşraya, OGM’ye 6.090, DSİ’ye 545 kişi, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne 100, TMO’ya 231, ÇAYKUR’a 911, TİGEM’e 496, Tarım Kooperatiflerine 810, Et ve Süt Kurumuna 115." dedi.

GÖREVDE YÜKSELME

Görevde yükselmeye değinen Bakan Bekir Pakdemirli, "Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı çalışmalarımız sürüyor, OGM’miz de rotasyon uyguluyor." ifadelerini kullandı.

İŞÇİ ALIMI GELİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı 826 kadrolu işçi alımı için geri sayımda sona geliniyor. Pakdemirli geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde ilanın geleceğini söyledi. İlan geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA