Son Dakika... YÖK Kamu Personeli Alımı Başvurusu Başladı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve uzman kadrosunda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi. İlan başvuru bilgileri haberimizde.

Son Dakika... YÖK Kamu Personeli Alımı Başvurusu Başladı

YÖK personel alımı yapacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda uzman kadrosunda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre yapılacak personel alımında 8 kişinin işe  alınacağına yer verildi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların devlet memurları kanununun 48 inci maddesindeki yazılı genel koşulları taşıması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından yoksun olmaması,Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmaması, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da en az iki yıllık askerlik ile ilişkisi bulunmaması gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR

BAŞVURU

İlana başvurular bugün başladı ve 30 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki evrakları posta ile göndermesi gerekmektedir
 

Başvuru formu için tıklayın