SGK Memur Alımı Başvuruları 8 Haziran'da Başlıyor! SGK Personel Alımı Başvuruları 19 Haziran'da Son Bulacak

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Giriş sınavı ile personel alımı yapılacak. Başvuru tarihleri, şartları ve başvuruların nereden yapılacağı netleşti.

SGK Memur Alımı Başvuruları 8 Haziran'da Başlıyor! SGK Personel Alımı Başvuruları 19 Haziran'da Son Bulacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na sosyal güvenlik uzman yardımcısı alımı için düzenlenecek giriş sınavına başvurular 8 Haziran'da başlayacak, 19 Haziran tarihine kadar devam edecek. SGK'dan yapılan resmi duyuruda, 20 sosyal güvenlik uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirttilmiş, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği vurgulanmıştı.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINI TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

Buna göre SGK memur alımı için başvuru yapacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar aşağıdaki gibi oldu: 

a) Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
e) Tablo -1 de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak.
f) Geçerliliği devam eden YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.
g) Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

SGK personel alımı için başvuru işlemleri 8 Haziran'da başlayacak 19 Haziran mesai bitimine kadar sürecek. Konuya ilişkin yapılan resmi bilgilendirmede, "Başvurular; E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 08 Haziran 2020 tarihinde başlayıp 19 Haziran 2020 tarihi mesai bitiminde (Saat:17.30’da) sona erecektir.Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır." denildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA