Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Memur Alımı Mezuniyet Şartları Açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na uzman yardımcısı alımı için 50 kişilik ilana çıkılırken, ilgili sınava başvuru yapmak isteyen adaylarda aranacak genel ve özel şartlar da açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı sonuçlarına göre 50 uzman yardımcısı alımı yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Memur Alımı Mezuniyet Şartları Açıklandı

Ortaöğretim, Önlisans, Lisans düzeyinden memur alımı duyuruları art arda geldi. Duyuruları takip etmek ve son gelişmelerden anında haberdar olmak için sadece iş haberlerinin yer aldığı sayfaya katılabilirsiniz.

Başvuru yapacak adayların, "Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Matematik, Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık" bölümlerinden birinden mezun olması gerektiği kaydedilirken, adayların ayrıca başvuru genel şartlarını da yerine getirmesi gerektiğinin altı çizildi. Resmi duyuruda başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar şu şekilde sıralandı: 

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları
taşımak,
2) Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren ve yukarıdaki tabloda fakülte veya bölümleri belirtilen ya da bunlara
denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
3) ÖSYM tarafından 2019 veya 2020 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS);
a) Mühendislik, mimarlık, şehir ve bölge planlama, matematik bölümü mezunu olan adaylar için (KPSS) P3,
b) Hukuk bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P4,
c) İktisat bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P14,
ç) İşletme bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P24,
d) Kamu yönetimi bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P29,
e) Maliye bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P19,
f) Uluslararası ilişkiler bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P34,
g) İstatistik bölümü mezunu adaylar için (KPSS) P12,
puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
4) 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 tarihinde veya bu tarihten sonra
doğmuş olanlar).


BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı için başvuru işlemleri 4 Ocak'ta başlayacak.Başvurular, sbaşvuru.sanayi.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Başvuru işlemlerine dair ayrıca, "Başvurular Bakanlık internet sitesinde (başvuru.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur." denildi.