Sağlık Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları 15 Ocak'ta Başlayacak (Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı)

T.C. Sağlık Bakanlığı'na Sağlık Uzman Yardımcısı alımı için gerçekleştirilecek sınava başvuru işlemleri 15 Ocak'ta başlıyor.

Sağlık Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları 15 Ocak'ta Başlayacak (Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı)

Sağlık Bakanlığı'na uzman yardımcısı alımı için resmi duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmış, ilgili duyuruda merkez teşkilatı hizmet birimlerinde GİH sınıfındaki boş kadrolara 24 uzman yardımcısı alınacağı belirtilmişti. Duyuruda, "Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı hizmet birimlerinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere özel yarışma sınavı ile toplam 24 (yirmi dört) sağlık uzman yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verilirken, başvuru işlemlerinin 15 Ocak 2020 Çarşamba günü başlayacağı 27 Ocak'ta sona ereceği belirtilmişti. 17-28 Şubat tarihlerinde uygulanacak sınava başvuru yapacak adayların 35 yaşını aşmamış olması, KPSS'ye gi,rmiş ve en az 70 puan almış olması gibi şartların yanı sıra mezuniyet şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİ, ASKERİ PERSONEL, BEKÇİ, POLİS VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Sınav başvuru şartları aşağıdaki gibi oldu: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,
b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tablolarda sıralanan bölümlerinden veya bunlara
denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki
yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
c) ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme
Sınavlarından (KPSS) ekteki ilan tablolarında her bir grup için belirtilen puan türünde asgarî 70
puan almış olmak,
d) Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış
olmak (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar),
şartları aranır.

Başvuru sırasında adaylardan resmi internet sayfasından alınabilecek başvuru formu, 2 adet vesikalık fotoğraf, diploma belgesinin aslı ya da noter onaylı örneği, KPSS sonuç belgesinin üzerinde ÖSYM sınav sonuç doğrulama kodu olacak şekilde bilgisayar çıktısı talep edilecek. Başvuru işlemlerine dair yapılan resmi bilgilendirmede, "Sınav başvuruları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır." denildi.  Resmi duyuru, mezuniyet şartları ve diğer detaylar için TIKLAYIN.pdf