Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alımı Başladı mı Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanlığının açacağı 20 bin kadro için on binlerce adayın bekleyiş süreci heyecanla devam ediyor. Peki başvurular başladı mı, ne zaman başlıyor, kadro dağılımı nasıl olacak.

Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alımı Başladı mı Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı paylaşımla 20 bin sağlık personeli alımı gerçekleştireceklerini söylemişti. Peki başvurular ne zaman başlıyor?

Başvurular Mart ayında

20 bin sağlık personeli için başvurular henüz başlamadı; ancak Fahrettin Koca, Mart ayı içerisinde ilana çıkılarak alım yapılacağını açıklamıştır. Bu yüzden başvuruların çok kısa süre sonra başlaması bekleniyor.

Kadro dağılımı nasıl olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 40 kadro kapsamında 10 bin sözleşmeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını belirtmişti.

İşte o paylaşım;

‘’ Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.’’

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin detaylar henüz paylaşılmadı. Alımla ilgili kılavuz yayımlandığında konu hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılacaktır.

Yönetmelik Resmi Gazete’de Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak personellerin istihdamına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin bazı maddeleri şunlar;

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 10 uncu madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /