MGK Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bünyesine koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun detayları, nitelik kodlarının anlamı haberimizde.

MGK Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor

Kamuya koruma ve güvenlik görevlisi alımı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. 23 Temmuz günü yayımlanan duyuruda KPSS 2020/1 tercihleri kapsamında kamu kurumlarına en az lise mezunları arasından memur personel alımı yapılacağına yer verildi. Yayımlanan duyuruya baktığımızda koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapıldığı görüldü.

5 PERSONEL ALINACAK

Yayımlanan KPSS tercih kılavuzuna baktığımızda Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bünyesine 5 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi. Ankara 'da buluınan MGK Sekreterliğine yapılan alımda başvuru bilgileri şu şekilde;

TERCİH KODU

MGK 'ya yapılan koruma ve güvenlik görevlisi alımında tercih kodu: 290881002

NİTELİK KODLARI

5 koruma ve güvenlik görevlisi alımında nitelik kodlarının anlamı şu şekilde;

1101    Cinsiyeti Erkek olmak.
3389    Aşağıdaki önlisans programlarından birinden mezun olmak.
4275 - Güvenlik
5353 - Özel Güvenlik ve Koruma
5359 - Savunma ve Güvenlik
9182 - Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması
6551    Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına Sahip olmak.
7225    Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması.
7303    (Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Koruma ve Güvenlik Görevlisi)

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10’uncu maddesine göre bu kadro veya pozisyonlarda çalıştırılacak personelde aşağıdaki şartlar aranır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az 8 yıllık ilköğretim veya ortaokul, silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

e) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.

f) 14’üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Aynı Kanunun 11’inci maddesine göre; Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler... hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14’üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir. Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır.

Özel güvenlik görevlilerine 5188 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde belirtilen yetki, zor kullanmanın son aşaması olarak silah kullanma yetkisini de kapsamaktadır.

Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6136 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kuruluşlarından alınacak “silahlı özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadro ve pozisyonlarına atanacakların, ÖSYM’ce yerleştirilmelerini müteakip haklarında valiliklerce yapılacak güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması olumlu sonuçlandıktan sonra ilgili kurumlarca atamaları yapılacaktır.

BAŞVURU

İlana başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınıyor. Başvuru şartları uyan adaylar, KPSS 2020/1 tercih başvuru ekranında tercih kodunu yazarak başvurusunu yapacak. 20 TL olan tercih ücretinin yatırılması ile tercihler tamamlanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA