Meteoroloji'ye KPSS Tercihleri ile Memur Alımı Yapılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS Tercihleri ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

Meteoroloji'ye KPSS Tercihleri ile Memur Alımı Yapılacak

MGM KPSS tercihleri ile personel alımı yapacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda sözleşmeli 9 personel alımı için KPSS tercihlerinin alınacağına yer verildi. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli 28/06/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre ÖSYM Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 8 adet Mühendis ve 1 adet Mimar unvanında olmak üzere toplam 9 adet sözleşmeli personel alınacaktır.

Lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2020/9 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde 08/07/2020 tarihi itibariyle yayınlanmıştır. Tercih işlemlerinde 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans) girmiş olan adayların sınav sonuçları kullanılacaktır. Adaylar, tercihlerini 08-13 Temmuz 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 13 Temmuz 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Yerleştirme işlemlerinde, KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı en az 50 (elli) olan adaylar tercih yapabilecektir

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2020 yılı içerisinde, ÖSYM Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmayacaktır.

TERCİH TARİHLERİ

Meteoroloji memur alımı tercihleri 8 ile 13 Temmuz tarihleri arasında alınacak.