Merkez Bankası 50 KPSS ile Personel Alımı Başvurusu Başladı

Merkez Bankası bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklandı. KPSS 50, 60 ve 70 puan şartı ile yapılan personel alımında başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başladı.

Merkez Bankası 50 KPSS ile Personel Alımı Başvurusu Başladı

Merkez Bankası personel alımı başvurusu başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayımlanan ilanda , farklı kadrolarda istihdam etmek üzere kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Merkez Bankası resmi internet adresi üzerinden yayımlanan personel alımına baktığımızda alınacak adayların teknisyen ve güvenlik görevlisi kadrolarında istihdam edilceğine yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda Merkez Bankası'nın personel alımı başvuru bilgilerine ve detaylarına yer verdik.

GÜVENLİK ALIMI

Merkez Bankası bünyesine yapılan güvenlik görevlisi alımında şartlar şu şekilde:

- 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Askerlik görevini yapmış olmak. (Erkek adaylar için.)

- Güvenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan renk körlüğü dahil güvenlik görevlisi olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

- 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

- 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Lisans) en az 60 KPSSP1 puanı almış olmak. (Lisans mezunu adaylar için.)

- 2018 yılında yapılan veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak. (Ön Lisans mezunu adaylar için.)

- Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak.

- En az 175 cm. boyunda olmak. (Uygulamalı sınav öncesi boy ölçümü tarafımızca yapılacak, bu şartı sağlamayanlar uygulama sınavına alınmayacaktır.)

TEKNİSYEN ALIMI

- 01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

- Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

- Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

- 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) veya 2020 yılında yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

- Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Merkez Bankası kamu personeli alımı başvurusu internet üzerinden alınmaya başladı. Başvurusunu yapmak isteyen adayların aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekecektir.

https://www4.tcmb.gov.tr/IKGELAL/aday/index.jsp

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde yazıp giriş tuşuna basın. Giriş yaptıktan sonra ilana başvurunuzu yapabilirsiniz.

Güvenlik alımı kılavuzu için TIKLAYIN

Teknisyen alımı kılavuzu için TIKLAYIN

Son başvuru 14 Aralık,