Kamuya Lise, Önlisans ve Lisans 1.900 Memur Alımı için Başvuru Süreci Başladı! İşte Alım Yapılacak Kadrolar

ÖSYM KPSS-2022/1 tercih kılavuzunu az önce duyurdu. Yayımlanan kılavuz ile birlikte kamuda birçok kurum ve kuruluşa lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından yaklaşık 1.900 memur alınacak. İşte alım yapılacak kadrolar..

Kamuya Lise, Önlisans ve Lisans 1.900 Memur Alımı için Başvuru Süreci Başladı! İşte Alım Yapılacak Kadrolar

Kamuya Lise, Önlisans ve Lisans 1.900 Memur Alımı için Başvuru Süreci Başladı

ÖSYM KPSS-2022/1 tercih kılavuzunu az önce duyurdu. Yayımlanan kılavuz ile birlikte kamuda birçok kurum ve kuruluşa lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından yaklaşık 1.900 memur alınacak.

Lise, Önlisans ve Lisans mezunları başvuru yapabilecekler

ÖSYM KPSS-2022/1 tercih kılavuzuna göre kamuya alınacak yaklaşık 1.900 memur için lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvurularını yapabilecekler. Her mezuniyet derecesi için farklı sayıda kadro ilan edildi.

Birçok kurum ve kuruluşa memur alınacak

Yayımlanan kılavuza göre, Devlet Demiryolları, Toprak Mahsulleri Ofisi, Kamu Üniversiteleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türkiye Taş Kömürü Genel Kurumu, Bakanlıklar ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasında alım olacak.

Başvuru süreci başladı

Adaylar başvurularını 30 Haziran - 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapabilecekler. Tercihlerini sistem üzerinden kaydeden adaylar, kılavuzda belirtilen banka hesaplarına 30 TL tercih ücreti yatırmaları gerekmektedir. 

Başvuru Genel Şartları 

  • Türk vatandaşı olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak
  • Erkek adaylar için ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak

Yerleştirmeler KPSS puanlarına göre yapılacak

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Kamuya Lise, Önlisans ve Lisans 1.900 Memur Alımı kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYIN

Lise mezunu adayların tercih yapabileceği kurumlara ulaşmak için TIKLAYIN

Önlisans mezunu adayların tercih yapabileceği kurumlara ulaşmak için TIKLAYIN

Lisans mezunu adayların tercih yapabileceği kurumlara ulaşmak için TIKLAYIN

Daha Fazla Detaya Ulaşmak için TIKLAYIN