İçişleri Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı 2020

İçişleri Bakanlığı 2020 yılı kamu personeli alımı başvurusu başladı. 15 memur alımında başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Başvuru koşulları nelerdir? İşte detaylar.

İçişleri Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı 2020

İçişleri Bakanlığı kamu personeli alımı başvurusu başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda uzman yardımcısı kadrosuna 15 personel alımı yapılacağına yer verildi. Farklı bölüm mezunları arasından , İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere yapılan kamu personeli alımında başvuru detayları haberimizde.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 'NDAN BAŞVURU DUYURUSU

İçişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden, başvuruların başlaması ile ilgili yayımlanan duyuruda şu uyarılara yer verildi:

 -Adaylar; Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 27 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 09:30 ile 04 Mayıs 2020 Pazartesi saat 17:30 arasında erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir.

-İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurup, başvurusunu hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlayan ve bilgilerinin doğruluğundan emin olan adayların “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeyen adayların başvuruları sisteme kaydedilmeyecek olup, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır. Bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu fark eden adaylar ise 04 Mayıs 2020 tarihi saat: 17:30’a kadar bilgilerini yeniden güncelleyip “Bilgilerimi Kaydet” butonuna basarak başvuru işlemini tamamlamak zorundadırlar.

-Giriş(sözlü) sınavına başvuracak adayların mezuniyet bilgileri Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya Yükseköğretim Kurumundan mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri gerekmekte olup, bu durumda olan adayların onaylı diploma örneğini veya www.turkiye.gov.tr adresinden temin edilen mezuniyet belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlanlara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları şu şekilde:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

- Giriş(sözlü)sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

- ÖSYM tarafından 2018-2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP32” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

BAŞVURU ŞEKLİ

15 kamu personeli alımına başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların e devlet kapısında “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” gitmesi ve formu eksiksiz şekilde doldurarak başvurusunu yapması gerekmektedir. 

Başvurular bugün başladı ve 4 Mayıs 2020 tarihine kadar alınacak.İşte başvuru linki:

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-bakanligi-personel-sinav-basvurusu

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip ve bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA