EGM Sivil Memur Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları (En Az Ortaöğretim Mezuniyeti Şart)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sivil memur alımı yapılacak.

EGM Sivil Memur Alımı Başvuru Tarihleri ve Şartları (En Az Ortaöğretim Mezuniyeti Şart)

EGM'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada, 2020-4. Dönem kapsamında hizmetli memur alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiğine vurgu yapılırken, başvuru işlemlerinin 25 Ocak'ta başlayacağı , 29 Ocak'ta sona ereceği belirtildi.

Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun,  KPSS'den en az 70 puan şartını yerine getiren adayların ayrıca aşağıdaki başvuru genel şartları da yerine getirmesi gerekiyor: 

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuruda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,
c. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan
adaylardan istenilecek)
d. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan
adaylardan istenilecek)
e. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

KONTENJAN DAĞILIMI

BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER NELER?

Adaylardan başvuru sırasında; Kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, istenilen eğitim durumuna ait diploma mezuniyet belgesinin aslı ya da fotokopisi ya da noter tasdikli sureti, KPSS sonuç belgesi talep edilecek. Başvurular, 25-29 Ocak tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuru şeklinde gerçekleşecek.