DSİ 8 Şehre Avukat Alımı Yapacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine 8 şehirde istihdam etmek üzere avukat alımı yapılacak. KPSS 70 puan şartı ile yapılacak alımın başvuru bilgileri ve başvuru detayları yazımızda.

DSİ 8 Şehre Avukat Alımı Yapacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alacak.

DSİ tarafından bugün bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Avukat kadrosunda istihdam etmek üzere 8 şehre kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre ve a “28/6/1978 tarih ve 16330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara dair 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı” çerçevesinde yapılacak Avukat alımında adaylar aşağıdaki şehirlerde istihdam edilecek:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Avukat alımı ilanına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Son müracaat tarihi itibarıyla Hukuk Fakültelerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Hukuk Programı (YÖKSİS Kayıt No:3309) bölümünden mezun olmak.

c) Son müracaat tarihi itibarıyla Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak.

ç) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4 üncü ve 5 inci alt bentlerinde yer alan “Kamu haklarından mahrum bulunmamak.” ve “Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.” şartlarını haiz olmak.

e) Erkek adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak. f) ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS-P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

g) Yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak.

BAŞVURU

İlana başvurular 15 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 09.00’ da başlayacak, 24 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 24.00 de sona erecek. Müracaatlar https://personelalimi.dsi.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

İlan metni için TIKLAYIN.PDF