Dışişleri Bakanlığı'na Memur Alımı Başvurularında Son Saatlere Girildi

Dışişleri Bakanlığı'na Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavı için başvuru işlemleri Cuma günü saat 18.00 itibariyle son bulacak.

Dışişleri Bakanlığı'na Memur Alımı Başvurularında Son Saatlere Girildi

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, Bakanlığa aday konsolosluk ve ihtisas memuru alımı yapılacağı, ilgili giriş sınavında başarılı olan 40 kişinin atamasının gerçekleşeceği kaydedilirken, başvuru işlemlerine dair, "Giriş sınavı başvuruları 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır." denildi. Resmi sayfada ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

1.         Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Konsolosluk ve İhtisas Memurları hakkında ayrıntılı bilgiye Bakanlığımızın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesinden erişmek mümkündür.
2.         Bu ilana göre açılacak giriş sınavı ile Bakanlığa alınacak Konsolosluk ve İhtisas Memurlarının, genel görev tanımları çerçevesinde, merkez ve yurtdışı teşkilatında konsolosluk, protokol, ekonomik ve kültürel işler, kançılarya idaresi, kamu diplomasisi, ulusal mevzuatla bağlantılı hukuki işler, personel işleri, idari ve mali işler ile özel uzmanlık bilgisi gerektiren diğer alanlarda görev yapmaları öngörülmektedir.
3.         Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 40’tır. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ilâ 9’uncu derece kadrolara yapılabilecektir.
4.         Giriş sınavı yazılı ve sözlü  aşamalardan  oluşmaktadır.  Sınavın  yazılı  aşaması  12-13 Aralık 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.
5.         Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 6004 Sayılı Kanun ve Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliği’nde yer almaktadır.
6.         Sınava katılmaya hak kazandığı halde katılmayanlar, aynı unvan kadroları için yapılacak müteakip sınava kabul edilmezler.

Resmi duyuru ve diğer detaylara Bakanlığın resmi sayfasından erişim sağlanabiliyor.