Adalet Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması: 113 Adliyeye 1080 Memur Kadrosu İhdas Edildi

Adalet Bakanlığı'ndan personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakan Gül yaptığı açıklamada 113 adliye bünyesinde Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın kurulduğunu ve 1080 memur kadrosunun ihdas edildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Açıklaması: 113 Adliyeye 1080 Memur Kadrosu İhdas Edildi

Adalet Bakanı Gül açıkladı: 113 adliyeye 1080 personel alımı için kadro ihdas edildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Adalet Bakanlığı 2021 yılı bütçesi görüşülüyor. Bütçe görüşmelerine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 10 Haziran günü yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın kurulduğunu söyledi. Bakan Gül, 113 adliyede müdürlükler kurulduğunu söyledi. 

MAĞDUR ODAKLI ANLAYIŞ

Bakan Gül komisyonda yaptığı açıklamada, “Geç gelen adalet, adalet değildir.” dedi ve "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; diğer yaklaşımlarımızdan biri mağdur odaklı anlayışın güçlendirilmesidir ve bu konuda da çok önemli kurumsal yapımızı geliştirdik, geliştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kulllandı. 

113 ADLİYEDE KURULDU: 1080 MEMUR ALIMI İÇİN KADRO İHDAS EDİLDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamasının devamında ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 'nın 113 adliyede kurulduğunu söyledi. 113 adliyede kurulan Başkanlık bünyesindeki uzmanlarla mağdur vatandaşların yanında olunacağı, el ve destek verileceğini söyledi. Bakan Gül, toplamda 1080 kadronun ihdas edildiğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kurulmuştur. 1.080 kişi için kadro ihdas edilmiştir, bu kadroları da sisteme dâhil ederek uzmanlarla birlikte adliyede mağdurlara bu anlamda destek verecek bir şekilde psikolog, pedagog, sosyolog gibi uzmanlarla mağdur vatandaşlarımızın da yanında olacak, bir el ve destek olacak mekanizmayı burada sisteme dâhil edeceğiz. 113 adliyede bu müdürlükler kurulmuştur." dedi ve bu merkezlerin sayısının arttırılacağını söyledi. 

MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Bakan Gül açıklamasında, 113 adliyeye alımın ne zaman yapılacağı konusuna değinmedi. İlan tarihi geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN