Adalet Bakanlığı Koruma Memuru Alımında Değişiklik

Adalet Bakanlığı tarafından bir yönetmelik değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikte koruma memuru alımı yaş düzenlemesi yapıldı.

Adalet Bakanlığı Koruma Memuru Alımında Değişiklik

Koruma memuru alımında değişiklik.

Adalet Bakanlığı bugün memur alımı, atama ve sınav yönetmeliğinde değişiklik yaptı. 8 Aralık 2020 Salı tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda memur alımı yönetmeliğinde düzenleme yapıldığı bildirilirken koruma memuru alımında yaş düzenlemesi yapıldığına yer verildi. İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

SÖZ KONUSU DÜZENLEMENİN YENİ HALİ VE YAŞ ŞARTI

Koruma güvenlik görevlisi ile ilgili yayımlanan düzenlemeye baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"Koruma güvenlik görevlisi ve infaz ve koruma memuru kadrolarına atanabilmek için "Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı Ocak ayının birinci günü itiarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak"

Adalet Bakanlığı bünyesinde önümüzdeki dönemde yapılacak koruma memuru alımında 30 yaş şartı var. 18 yaşını geçen adaylar , 30 yaşından küçük adaylar koruma memuru alımına başvuru yapabilecek. İlan tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde , ilan başvurusu başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN