Adalet Bakanlığı CTE Memur ve Personel Alımı Açıklaması Geldi Ama...

Adalet Bakanlığı ile CTE 2020 yılı personel memur alımı açıklaması Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Bakan Gül aylar önce yaptığı açıklamasını yineledi ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı CTE Memur ve Personel Alımı Açıklaması Geldi Ama...

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımı açıklaması geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit gül önceki gün TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında açıklamada bulundu. Bakan Gül yaptığı açıklamada cezaevi personellerinin durumlarına değindi ve personelin kıymetli olduğunu söyledi. Bakan Gül yeni personel alımı sürecine de değindi ve sürecin devam ettiğini söyledi. Bakan Gül açıklamasında şunları söyledi:

"Adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında çalışan personelimiz bizim için çok kıymetlidir. Gece gündüz gayret eden, çaba sarf eden tüm personelimize, yargı mensuplarımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Ve yeni personel alımı sürecimiz devam etmektedir. Bildiğiniz gibi ceza infaz kurumlarında fiili hizmet zammını getirmiştik, mübaşirlerimizle ilgili adımlar atmıştık. Ancak tüm çalışanlarımızın özlük haklarını daha iyileştirilmesi için Maliye Bakanlığımızın desteğiyle bu konuda da yine ilave adımları atmaya devam edeceğiz. Tüm çalışmalarımız milletimiz ve ülkemiz içindir. Ülkemizin hukuk ve adaletini daha ileriye taşımak için katkı sunacak bütün görüşlere, bütün önerilere hiçbir siyasi bariyer koymaksızın açık olduğumuzu buradan ifade etmek isterim çünkü yargı AK PARTİ'nin yargısı değildir; yargı 83 milyonun yargısıdır, bu milletin yargısıdır. "

Aması şu; Bakan Gül aynı açıklamayı aylar önce yapmıştı. Adaylar , ilanın gecikmesi durumunda 2021 yılı ilanının da sarkacağı endişesi ile ilanın erken yayımlanmasını istiyor.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

İKM, zabıt katibi ve mübaşir alımında başvuru şartları şu şekilde olacak:

a)  Türk Vatandaşı olmak,

b)  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

e) Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

f ) Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

g) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  

Merkezî sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) ve hemşire için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak. KAtiplik için ve mübaşirlik için 35 yaşını bitirmemiş olmak.

h)  Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN