4 Bin TL Maaşla 1000 Mübaşir Alımı Geliyor-İşte Başvuru Şartları (Mübaşir Ne Demek , Maaşları)

Adalet Bakanlığı bünyesine en az lise mezunları arasından mübaşir alımı bekleniyor. En az 1000 mübaşir alımı beklenirken başvuruya dair son bilgiler yazımızda.

4 Bin TL Maaşla 1000 Mübaşir Alımı Geliyor-İşte Başvuru Şartları (Mübaşir Ne Demek , Maaşları)

Adalet Bakanlığı 1000 mübaşir alımı bekleniyor.

Adalet Bakanlığı yeni dönem personel alımı ilanı oldukça gecikti. Eylül-Ekim ayında yayımlanması gereken ilan gecikti ve hala yayımlanmadı. Personel alımı ilanı ile ilgili son dakika haberi geldi ve ilanın Ocak ayında yayımlanacağı belirtildi. Ocak ayında 81 şehirdeki adliyelere personel alımı yapılması beklenirken en çok alım İKM, daha sonra zabıt katibi daha sonra ise mübaşir kadrolarına yapılacak. 

En az 1000 mübaşir alımı beklenirken ilana başvuru yapacak adaylar, başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda mübaşir kadrosuna yapılacak personel alımının başvuru detaylarına yer verdik.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

MÜBAŞİR NEDİR?

Mübaşir, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde görev yapan kişilerdir. Mübaşirler, Adalet Bakanlığınca taşra ve merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere atanan yardımcı yargı personelidir.

MÜBAŞİR MAAŞI NE KADAR?

Mesleğe yeni başlayan 13/3 derecesinde lise mezunu mübaşir maaşı 2020 4 bin TL civarındadır. Mesleğe yeni başlayan 10/2 derecesinde önlisans mezunu mübaşir maaşı 2020 4 bin TL civarındadır. 5 yıl deneyimli 10/2 derecesinde lise mezunu personel 4 bin 100 TL civarında ücret alır.

MÜBAŞİR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Mübaşir kadrosuna yapılacak kamu personeli alımında başvuru şartları şu şekilde olacak:

  • Türk vatandaşı olmak, 
  • İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü itibarıyla 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 
  • 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 
  • 2020 KPSS 'den en az 70 almış olmak,

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN