Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru Süreci 20 Aralık'a Kadar Devam Edecek

T.C. Sağlık Bakanlığı Müfettiş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş yardımcılığı giriş sınavı için T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi'ne yapılan başvuru işlemlerinde sona geliniyor. Memur alımı başvuru genel ve özel şartları ile adayların dikkat etmesi gereken hususlara dair bakanlık tarafından yapılan son dakika bilgilendirmeleri ve daha fazlası Türkiye'nin en büyük kamu personeli adayı sitesinde.

Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru Süreci 20 Aralık'a Kadar Devam Edecek

Sağlık Bakanlığı Memur Alımı (KPSS A) Başvuruları 20 Aralık'ta Sonlanacak

Sağlık Bakanlığı'nca yapılan resmi duyuruda Teftiş Kurulu Başkanlığı'na uzman yardımcılığı giriş sınavı sonuçlarına göre 16 müfettiş yardımcısı  alımı yapılacağı belirtilmiş, sınavın 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşeceği belirtilmişti.

DİĞER KAMU PERSONELİ ALIMI HABERLERİNE BAKMAK İÇİN TIKLA.

Söz konusu alıma başvuru yapmak isteyen adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımasının yanı sıra, "En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak." şartını da yerine getirmesi gerekiyor.

YENİ İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI! KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇMEK, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK VE SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

Başvuru genel şartlarının tamamı aşağıdaki gibi olacak: 

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak

b) En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden, mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için de KPSSP1 puan türünden en az 80 puan almış olmak.

ç) 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak

d) Adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.

e) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak.

BAŞVURULAR NEREDEN , NASIL YAPILACAK?

Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede adayların başvuru formunu teftis.saglik.gov.tr adresinden indirebileceği, eksiksiz bir şekilde talep edilen belgelerle teslim etmesi gerektiği belirtildi. İglili açıklamada, "Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar; Başkanlığımız resmi internet adresinde (www.teftis.saglik.gov.tr) yayımlanan “Sınav Başvuru Formu” nu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenleyip, KPSS sonuç belgesi, yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesi, varsa denklik belgesinin birer sureti ve iki adet fotoğrafla birlikte 9 – 20 Aralık 2019 tarihleri arasında, T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Sk. No:9 Kat:6 06800 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo yoluyla veya hafta içi 09:30- 18:00 mesai saatleri arasında şahsen teslim edeceklerdir. Yukarıda sayılan belgelerin 20 Aralık 2019 tarihine kadar Teftiş Kurulu Başkanlığına ulaşması şarttır. Süresi içinde Başkanlığa ulaşmayan, eksik bilgi ve belgeleri bulunan veya belirtilen şartları taşımadığı anlaşılan başvurular kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru tarihi olarak, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı evrak birimine giriş tarih ve saati esas alınacaktır. Başvuru şartlarını haiz olmayanların başvuru ile ilgili belgeleri talepleri halinde, kendilerine elden iade edilecektir." denildiği görüldü.

KONTENJAN DAĞILIMI

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA