Tarım Bakanlığı 5 Bin Memur Alımı İçin Önemli Soru Önergesi

Tarım Bakanlığı 5 bin memur alımında sözlü mülakat uygulaması ile ilgili Orhan Sarıbal 'dan kritik soru önergesi.

Tarım Bakanlığı 5 Bin Memur Alımı İçin Önemli Soru Önergesi

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal 'dan Tarım Bakanlığı personel alımı için soru önergesi.

Tarım Bakanlığı kamu personeli alımı için 2 yıla yakındır atama bekleyen adayların bu belirsiz bekleyişi hala devam ediyor. 2018 yılını boş geçen Tarım Bakanlığı 2019 yılında 5 bin personel alımı yapacak. Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Tarım Bakanı , 5 bin kamu personeli alımı yapılacağını söylemişti.

OGM 'den konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre;

1.200 Mühendis

2.700 Orman Muhafaza Memuru

800 Memur

300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır.

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

Söz konusu personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bundan sonraki süreci Genel Müdürlüğümüzün web ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz."

SORU ÖNERGESİ

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım Bakanı Pakdemirli 'nin yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi. Sarıbal verdiği önergede sözlü mülakat uygulamasını eleştirdi ve bu yönde soruyu yönlendirdi. İşte o soru önergesi >>

1- Tarım ve Orman Bakanlığına alınacak 5 bin kişinin KPSS puanına göre işe yerleştirileceği açıklanmasına rağmen sözlü sınav uygulamasının getirilmesinin gerekçesi nedir?

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin televizyonda "Kimse kapımıza tayin, terfi torpil istemek için gelmesin" açıklamasına rağmen Orman Genel Müdürlüğü hangi gerekçe ile personel alımmlarının mülakatlarla yapılacağına karar vermiştir?

3- Mülakatla personel alımı olması "torpil" iddialarını da gündeme getirmektedir. Nitekim Bakan Pakdemirli'nin "kimse kapıma torpil için gelmesin" demesi de bu iddiaları gücendirmektedir. Torpille eleman aliminin önüne geçmek ve liyakate esas personel alimini gerçekleştirmek için mülakat uygulamasını kaldırmayı düşünüyor musunuz?

4- Öte yandan, Bakanlığa bağlı kuramlara personel alımlarında kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı ve kadın personel adaylarının mülakatlarda elendiğine ilişkin çok sayıda şikayet hem medyada yer almıştır. Bu İddialar araştırılmış mıdır? Kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı iddiaları doğru mudur?

5- Uzun yıllardır atama bekleyen ve her seçim öncesi atanacaklarına dair sözler verilen Ziraat Mühendisleri, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekim ile teknik personel alımları için de kadro tahsis etmeyi düşünüyor musunuz?

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN