Sahil Güvenlik Memur Alımı Başvurusu Başlıyor-İşte Mezuniyet ve KPSS Şartı 2019

Sahil Güvenlik Komutanlığı kamu personeli alımı başvurusu başlıyor. KPSS 60 ve 70 puan şartı ile yapılacak kadrolu memur alımı başvuru detayları haberimizde.

Sahil Güvenlik Memur Alımı Başvurusu Başlıyor-İşte Mezuniyet ve KPSS Şartı 2019

Sahil Güvenlik memur alımı başvurusu başlıyor.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasında bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı, Tercüman (İngilizce), Mali İşler Uzmanı, Uzman, Protokol Uzmanı, Onarım İşlem Uzmanı, Personel Đşlemleri Uzmanı, Meslek İçi Eğitim Đşlemleri Uzmanı ve İstatistikçi kadrolarına KPSS puanı ile kamu personel alımı yapılacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sahil Güvenlik personel alımı başvuru genel şartları şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

- İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

- Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (05 Aralık 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak.

- Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur.” kararlı sağlık raporu almak.

- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.

MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan mezuniyet şartı ve KPSS puan şartı şu şekilde;

1 Bilgisayar Mühendisi, Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü mezunu olmak.KPSS P3 en az 70.

1 Makine Mühendisi, Fakültelerin Makine Mühendisliği bölümü mezunu olmak. KPSS P3 en az 70.

1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı, Fakültelerin Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde İngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak- KPSS P3 en az 60.

1 Tercüman (İngilizce), Fakültelerin; Đngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) veya Çeviribilim (Đngilizce) bölümlerinin birinden mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak. KPSS P3 en az 60.

2 Mali İşler Uzmanı, Fakültelerin Maliye bölümü mezunu olmak. KPSS P3 en az 70. 

1 Uzman, Fakültelerin Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak. KPSS P3 en az 70.

1 Uzman, Fakültelerin Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak. KPSS P3 en az 70.

1 Protokol Uzmanı, Fakültelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım veya Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak KPSS P3 en az 60. 

1 Onarım İşlem Uzmanı, Fakültelerin Đşletme bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak KPSS P3 en az 70.

1 Personel İşlemleri Uzmanı, Fakültelerin Kamu Yönetimi, Đşletme, Đktisat veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Đlişkileri bölümü mezunu olmak. KPSS P3 en az 70. 

1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi, Eğitim Yönetimi ve Planlaması, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği bölümlerinden yüksek lisans yapmış olmak. KPSS P3 en az 60.

2 İstatistikçi Fakültelerin; Đstatistik, Đstatistik ve Bilgisayar Bilimleri veya Matematik ve Đstatistik bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak KPSS P3 en az 70.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığı kamu personeli alımı başvurusu 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 14.00 'te başlayacak ve 5 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN