ÖSYM 2018 ve 2019 KPSS Puanı ile Memur Alımı Yapacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda uzman yardımcısı kadrosuna 12 personel alınacağına yer verildi.

ÖSYM 2018 ve 2019 KPSS Puanı ile Memur Alımı Yapacak

ÖSYM kamu personeli alımı ilanı yayımlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci dereceli kadroya 12 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alımı yapılacağına yer verildi. 

Yayımlanan duyuruda personel alımı için yazılı ve sözlü sınav yapılacağına yer verildi. İlk aşama yazılı sınav olacak ve sınav 26 Ocak 2020 tarihinde Ankara 'da yapılacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacaklarda aranan başvuru genel şartları şu şekilde;

- 2018 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan puan türlerine göre Arapça ve Rusça alanlarında asgari 70 puana, diğer alanlar için ise tabloda yer alan puan türlerine göre en az birinden asgari 75 puana sahip olmak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2018 veya 2019 yılı KPSS Lisans puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecektir (Sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına alınacaktır).

- Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

- Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak

MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI

ÖSYM kamu personeli alımında mezuniyet şartı ile KPSS şartı şu şekilde;

BAŞVURU

İlana başvurular 2 Ocak 2020 tarihine kadar alınacak. Başvuru ÖSYM 'nin aday işlemleri sistemi üzerinden alınacak.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayın

Başvurular 16 Aralık 2019 günü saat 10,00 'da başlayacak.