OGM 5 Bin Memur Alımı Yapacak-İşte Kadro Dağılımı

OGM 5 bin memur alımı için aylar önce açıklama gelmişti. Seçim öncesi gelen açıklama sonrası ilan hala gelmedi. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? 5 bin kamu personeli alımı kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

OGM 5 Bin Memur Alımı Yapacak-İşte Kadro Dağılımı

OGM memur alımı için neyi bekliyor?

Tarım ve Orman Bakanlığı , seçimlerden önce 5 bin memur alımı müjdesi verdi. BakanPakdemirli tarafından müjdesi verilen 5 bin memur alımında geri sayım devam ediyor. 

10 BİN 551 ALIMI OLACAKTI

Pakdemirli 'den önceki Bakan Fakıbaba, Maliye Bakanlığı 'ndan 10 bin 551 personel alımı için kadro talep ettiklerini ifade etmişti. Ancak bu açıklama sonrası 5 bin memur alınacağına yer verildi. 2 yıldır atama yapmayan Tarım Bakanlığı 'nın 5 bin alım yapması tepkilere neden oldu. 

ATAMA BEKLEYEN DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER

Haziran ayında yapılan açıklamada , farklı kadrolara 5 bin kamu personeli alımı yapılacağına yer verilmişti. İlan tarihi açıklanmamış sadece kadro dağılımı ve alım şekli adaylarla paylaşılmıştı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada kadro dağılımı ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"Atama bekleyen kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Orman Genel Müdürlüğü’müzde istihdam edilmek üzere;

✅ 1200 Orman Mühendisi,
✅ 2700 Orman Muhafaza Memuru,
✅ 800 Memur,
✅ 300 Şoför,

olmak üzere toplam 5 Bin personel alımı yapıyoruz."

OGM AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aylar önce gelen bu açıklamanın ardından OGM Nisan ayında bir açıklama yapmıştı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre;

1.200 Mühendis

2.700 Orman Muhafaza Memuru

800 Memur

300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır.

KPSS PUANI İLE

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

İLAN NEDEN GECİKTİ?

OGM açıklamasında alımların 2019 yılı içinde tamamlanacağına yer verildi. Ancak açıklamanın üzerinden 3-4 ay geçti ilan hala gelmedi. 2 yıldan beri atama bekleyen adaylar ise, zaten az olan alım sayısı için  ilanın bir anda önce gelmesini istiyor. 

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN