Nükleer Düzenleme Kurumu'na 40 Memur Alımı (KPSS-A) için Başvurular 2 Aralık'a Sonlanacak

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Düzenleme Kurumu'na giriş sınavı ile Elektrik Mühendisliği veya Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Hukuk, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği ile Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun memur alımı yapılacak.

Nükleer Düzenleme Kurumu'na 40 Memur Alımı (KPSS-A) için Başvurular 2 Aralık'a Sonlanacak

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Düzenleme Kurumu'na giriş sınavı ile 40 yeni personel alımı yapılacağına dair resmi duyuru geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşu vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı. ilgili duyuruda, "Kurumumuz Merkez Teşkilatı kadrolarında görev yapmak üzere, Nükleer Düzenleme Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıda belirtilen öğrenim dallarında Genel İdari Hizmetler sınıfından 9 uncu derece kadroya giriş sınavı ile 40 (kırk) Nükleer Düzenleme Uzman Yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verilirken, kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi olmuştu: 

DÜZELTME GELMİŞTİ!

Bir kaç gün sonra Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan yapılan bilgilendirmede ilgili sınav ilanında yer alan 8. grup öğrenim dalı konusunda düzenlemeye gidildiği "14/11/2019 tarihli ve 30948 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Nükleer Düzenleme Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı’nda “Sözlü Sınav Konuları ve Puan Değerleri” başlıklı 3 numaralı Bölümün (a) bendinde yer alan tablonun “8. Grup, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alan Bilgisi Konuları Alt Başlıkları” aşağıda yer aldığı şekilde düzeltilmiştir." ifadeleriyle belirtilmişti.

BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU SÜRECİ

Giriş sınavına başvuru yapmak isteyen adayların 657 Sayılı DMK'nın 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşıması, 35 yaşını aşmaması, ÖSYM'nin 2018 ya da 2019 yılında uyguladığı sınavdan ilgili puan şartını yerine getirmesi, YDS'den en az D almış olması, "Yukarıdaki tabloda belirtilen 4 üncü grup için en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk Fakültesinden, 10 uncu grup için en az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden birinden, diğer gruplar için en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin tabloda belirtilen mühendislik programlarından ya da yukarıda sayılan fakültelere veya programlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak." şartını yerine getirmesi gerekiyor. Sınav başvuruları talep edilen belgelerle (Bknz. Başvuru Kılavuzu) Nükleer Düzenleme Kurumu, Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No:192, 06510 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da son başvuru tarihini aşmamak kaydıyla (2 Aralık Pazartesi saat 17.30) yapılacak. 

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN