Memur Adayları için Son Saatler! KPSS Başvurularında Sona Gelindi

2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik) başvuru işlemlerinde sona gelindi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca uygulanan merkezi sınav için başvuru süreci 3 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlamıştı.

Memur Adayları için Son Saatler! KPSS Başvurularında Sona Gelindi

Memur Adayları için Son Saatler! KPSS Başvurularında Sona Gelindi

2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik) başvuru işlemlerinde sona gelindi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca uygulanan merkezi sınav için başvuru süreci 3 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlamıştı. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte KPSS sınav ücretlerinin en çok tartışılan konular arasına girdiği 2019 KPSS lisans için son saatlere girildi.

Adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile başvurularını gerçekleştirebilecek, yine ilgili sayfa üzerinden dilerlerse online ödeme yapabilecek, dilerlerse ATM'ler ve anlaşmalı bankalar üzerinden sınav ücretlerini yatırabilecekler. 2019 KPSS Lisans heyecanı Temmuz ayında yaşanacak. ÖSYM'nin sınav takvimine göre ilgili sınava ait sonuçlar, sonuc.osym.gov.tr adresinden 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. 2019 KPSS merkezi atama için Devlet Personel Başkanlığı tarafından takvim de yayımlanmıştı.

İlgili KPSS'ye giren adaylar 1. yerleştirme de 2019 KPSS puanlarıyla tercih yapamayacaklar. 2. yerleştirme işlemleri için belirlenen tarih aralığı ise 3-12 Aralık 2019 oldu. Kamu personeli seçme sınavına ilişkin detaylı bilgilendirme ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yer alıyor.

İlkokul, Lise, ,Önlisans, Lisans düzeyinden iş haberlerini takip etmek, diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak ve tanışmak için yeni açılan sosyal medya hesabımıza davetlisiniz. Katılım için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA