Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru Şartları ve Tarihleri

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden ya da Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri) mezunlarından memur alınacak.

Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru Şartları ve Tarihleri

Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımı için Başvuru Şartları ve Tarihleri

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na sınavla iletişim uzman yardımcısı alımı için başvuru işlemleri 13 Ocak'ta başlıyor. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi duyuruda İletişim Uzman Yardımcısı unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısının 30 olduğu, giriş sınavını kazananların atamalarının GİH sınıfından 8 ve 9'uncu derece kadrolara yapılacaği belirtilmiş, başvuru yapacak adayların Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden ya da Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri  mezun olması gerektiği bildirilmişti. Başvurular Anadolu Üniversitesi'nin sınav başvuru sayfası olan https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden gerçekleşecek. Başvuru yapacak adaylarda aranacak diğer nitelikler de ilgili resmi duyuruda yer aldı.

YENİ İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI. KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇMEK, SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN 35 YAŞINI AŞMAMASI GEREKİYOR

Buna göre başvuru yapacak adyaların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları yerine getirmesi, 35 yaşını aşmamış olması, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden, iletişim fakültelerinden ya da Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri ) mezuniyet şartını yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Başvuru işlemlrinin ardından adayların sınav ücretini de ödemesi gerekiyor. Sınav ücreti 90 tl olarak belirtildi. 

RESMİ DUYURUDA BAŞVURU SÜRECİYLE İLGİLİ ŞU İFADELERE YER VERİLDİĞİ GÖRÜLDÜ:

(1) Sınav başvurusu 13 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden yapılacaktır.
(2) Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 90 (doksan) TL’dir.
(3) Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir. 
(4) Başvuru esnasında, son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş bir vesikalık fotoğrafın sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Söz konusu fotoğrafın, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden ve yüzü açık olarak çekilmiş olması gerekmektedir. Sınav günü̈ kimlik doğrulamasında önemli rol oynayacak fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır. Sınav günü sınav görevlilerinin, adayın fotoğrafından kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde adayı sınava almayabileceği veya sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
(5) Sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu (Ek-1) doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.
(6) Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten adayın sorumlu olduğu unutulmamalıdır. Aday, başvuru süresi dolduktan sonra, sınav başvuru esnasında beyan ettiği bilgilerde (yabancı dil seçimi vb.) değişiklik yapamayacaktır. 

DİĞER DETAYLAR VE ÇOK DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN.pdf

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA