CTE Kadın-Erkek İKM Alımında KPSS Puanı Düşecek mi? Önemli Gelişme

Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de inşaatı devam eden 114, ihale sürecinde ise 23 cezaevi bulunuyor. Tamamlanması planlanan 137 cezaevinin toplam kapasitesi ise 88 bin 367 olacak. Önümüzdeki yıl en az lise mezunu adaylar arasından infaz koruma memuru, cezaevi katibi ve destek personeli alımlarında artış olacak. Peki İKM alımında KPSS puanı düşecek mi?

CTE Kadın-Erkek İKM Alımında KPSS Puanı Düşecek mi? Önemli Gelişme

Türkiye 'ye 137 yeni cezaevi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel,  CİMER 'e bir yazı yazdı ve yapımı dvam eden cezaevleri iel mevcut cezaevi sayısını sordu. 

Adalet Bakanlığı tarafından bu başvuruya verilen cevapta, "Haziran 2019 tarihi itibari ile Türkiye’de inşaatı devam eden 114 adet Ceza İnfaz Kurumu bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.  Öte yandan  23 cezaevinin de ihale aşamasında olduğu belirtildi.

CTE tarafından verilen yanıtın devamında ise , Temmuz 2019 tarihi itibariyle Türkiye genelinde  353 ceza infaz kurumu olduğu belirtilirken, cezaevlerinin toplam kapasitesi 218 bin 950 olarak açıklandı. 353 cezaevinin 75’isinin açık cezaevi olduğu bildirilirken, 7 ’sinin kadın açık, 9 ’unun kadın kapalı, 7 ’sinin çocuk kapalı ve 4’ ünün çocuk eğitim evinden oluştuğu bildirildi.

2017 yılı Bakanlık Faaliyeti Raporu ’na yansıyan ifadelere göre, ‘fiziki koşullarından ötürü 31 ilçe ceza infaz kurumunun kapatılması gerektiği ancak bunlardan yalnızca 10 tanesinin kapatılabildiğina yönelik soruya verilen yanıtta ise 24 Haziran 2019 tarihli “Bakan Oluru” ile 45 ceza infaz kurumunun kapatılma işleminin gerçekleştiği belirtildi.

Adıgüzel açıklamasının devamında , her gün tutuklu sayısının arttığı aktardı ve Adalet Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere dair şunları söyledi:

"OECD’nin Mayıs 2019 tarihli verilerine göre, OECD ülkeleri arasında Türkiye Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından hapsetme oranlarında ikinci sırada yer alıyor. 330 milyon nüfuslu Amerika’da 100 bin kişiye düşen tutuklu ve hükümlü sayısı 655 iken, bu sayı 82 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Türkiye’de 318. Ne acı ki eğitimde, sağlıkta, teknolojide ve daha birçok konuda OECD listelerinin son sıralarında yer alan Türkiye, hapsetme oranlarında ABD ve İsrail’le ilk 3 sırayı paylaşıyor.

İKM ALIMINDA CİDDİ ARTIŞ OLACAK

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl 6'şar binden fazla İKM alımı yapıldı. En az lisemezunu adaylar arasından yapılan alıma on binlerce kişi başvuru yaptı. Toplamda 147 cezaevinin daha açılmasının ardından CTE bünyesinde ciddi derecede infaz koruma memuru eksiği olacağı biliniyor.

Yeni açılacak cezaevlerine İKM alımları , diğer cezaevlerindne nakil yolu ile yapılacak. Önümüzdeki yıl yapılacak yeni alımlarda yeni cezaevlerine alım olacak. Nakil edilen İKM'lerin yerine de yüzlerce infaz koruma memuru alımı yapılacak.

KPSS PUANI DÜŞER Mİ?

Önümüzdeki yıl da çok sayıda kişinin alınacak olması , 70 olan KPSS puan sınırının düşüp düşmeyeceği konusunu akıllara getirdi. Lisans, ön lisans ve lise KPSS 'ye giren sayısında yaşanan ciddi düşüş nedeniyle başvuru yeterli olmadığı durumda , İKM alımında KPSS puan şartının esnetilebileceği bildiriliyor. 

BU YIL DÜŞER Mİ?

2019 yılı İKM alımında KPSS puan şartının düşmesi beklenmiyor. İKM alımını bekleyen, başvuran diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN