2019 Zabıta Memuru Alımı İlanları Geliyor-İşte Başvuru Şartları

Zabıta memuru alımı için 2019 yıı ikinci yarısında henüz ilan yayımlanmadı. İlan öncesi bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yayımlanan yönetmelik ile zabıta memuru alımların önü açıldı. İşte detaylar.

2019 Zabıta Memuru Alımı İlanları Geliyor-İşte Başvuru Şartları

Belediyelere zabıta alımı hem KPSS ile hem mülakat ile yapılacak.

Önceki gün bir yönetmelik yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan yönetmelikte belediyelere, il özel idarelerine ve belediye kuruluşlarına yapılacak memur personel alımlarında yönetmelikte düzenlemeler yapıldı. 

Konu ile ilgili yapılan açıklama sonrası adaylar , belediyelere zabıta memuru alımlarının nasıl olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde zabıta memuru alımı başvuru genel şartlarına ve zabıta alımlarının nasıl yapılacağına yer verdik.

KPSS TERCİHLERİ İLE YAPILABİLİR

Yönetmeliğin ilk hükmüne göre belediye bünyesine yapılacak zabıta memuru alımlarının KPSS tercihleri ile yapılabileceğine yer verildi. Merkezi atama ile yapılacak memur alımında belediyeler zabıta kadrosuna mülakatsız atama yapabilecek.

MÜLAKAT İLE ALIM

KPSS tercihlerinin yanı sıra belediyeler zabıta alımlarını mülakat ile de yapabilecek. açıktan yapılacak alımlarda KPSS puanına göre alınacak sayının 5 katı kadar aday seçim aşamasına çağrılacak. 

Bu adaylar arasından yapılacak sözlü ve/veya yazılı sınavlarla belediyelere zabıta memuru alımı yapılacak.

İLANI BEKLEYENLER BU ADRESTE

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

BELEDİYELER GEÇEN SENE AÇIKTAN ALIM YAPTI

Belediyeler , geçtiğimiz yıl zabıta alımlarını açıktan yaptı. Yüksek Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası alımların mevzuata aykırı yapıldığı bildirildi ve yönetmelik dün değişti. Yönetmeliğin değişmesi sonrası önümüzdeki günlerde belediyeler ilana çıkacak.

Yönetmeliğin yayımlanması sonrası pürüzler giderildi ve İlanların kısa süre içinde yayımlanmaya başlaması bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Zabıta memuru alımlarında başvuur genel şartları şu şekilde oluyor:

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • Zabıta memuru başvurusu yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.
  • Başvurunun yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak.

Zabıta memuru alımlarında KPSS puan şartı istenmektedir. Puan sınırı ise belediyeler tarafından belirlenir. Bazı belediyeler 50-55-60 KPSS ile alım yaparken bazı belediyeler 70-80 KPSS ile alım için ilana çıkar. Peki sizce KPSS kaç olmalı ve hangi illere alım yapılmalı ? Yorum kısmı aşağıda.

İLANLAR GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN