2019 Yılı Nüfus Memuru Alımı İlanı Bekleniyor-İşte Başvuru Şartları

Nüfus Müdürlüklerine nüfus memuru alımı için geri sayım devam ediyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Nüfus memuru alımı başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

2019 Yılı Nüfus Memuru Alımı İlanı Bekleniyor-İşte Başvuru Şartları

Nüfus ve Vatandaşlarık İşleri 'ne personel alımı bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı 2019 yılı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı için geri sayım devam ediyor. 2019 yılının ilk yarısında 112 acil servislerin çağrı merkezlerine 1200 kamu personeli alımı yapan İçişleri Bakanlığı 'nın , 2019 yılının kalan aylarında Nüfus Müdürlüğü bünyesine kamu personeli alımı yapması bekleniyor. 

İlan için on binlerce adayın meraklı bekleyişi devam ederken en çok araştırılan konuların başında , başvuru şartlarının ne olacağı konusu oldu.  Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı için son duruma ve başvuru şartlarına yer verdik.

İŞ YOĞUNLUĞU ARTTI

Ehliyet ve pasaport işlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü 'nden alınıp Nüfus Müdürlüklerine verilmesi sonrası Nüfus Müdürlüklerinde ciddi bir iş yoğunluğu oldu. Bunun yanı sıra yeni kimlik kartlarının da verilmesinin devam etmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluyor.

İş yoğunluğunun artması , nüfus müdürlüklerinde uzun kuyruklar olması nedeniyle vatandaşlar da yeni personel alımı yapılmasını , işlerin hızlandırılmasını istiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Nüfus Müdürlüklerine yapılacak personel alımı için lan hazırlıkları devam ediyor. 2019 yılında yapılacak yeni personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Atanacağı görevi yapmaya engel bir sağlık sorunu olmaması,
  • En az önlisans mezunu olmak,
  • İlanın yayımlandığı yılın ilk günü itibariyla  35 yaşını doldurmamış olmak,
  • 2018 Yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı 'ndan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

İLAN BEKLENİYOR

On binlerce lisans ve ön lisans mezunu aday, KPSS puanı ile yapılacak nüfus memuru alımı ilanını bekliyor. 112 acil servis çağrı merkezlerinde yapılan personel alımında sürecin sona ermesi ile birlikte yeni alım için hazırlıkların başladığı bildirildi. 

İlan için henüz bir tarih verilmedi.

NÜFUS MEMURU ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN