Gülşen'in, Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu 

30 Nisan 2022'de Ataşehir'de verdiği konserde İmam Hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözler sebebiyle hakkında dava açılan Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, 21 Ekim Cuma günü hakim karşısına çıkacak. 

Gülşen'in, Hakim Karşısına Çıkacağı Tarih Belli Oldu 

Şarkıcı, Yurt Dışına Çıkış Yasağı İle Her Perşembe İmza Verme Şartının Kaldırılmasını Talep Etti 

Gülşen tarafından mahkemeye sunulan yazılı savunmada; yurt dışına çıkış yasağının ve her perşembe günü karakola imza vermek koşulunun kaldırılması talep edildi.


30 Nisan 2022'de Ataşehir'de verdiği konser esnasında imam hatip liselilere yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 Ağustos 2022 gecesi Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Polis tarafından 25 Ağustos'ta gözaltına alınan Gülşen, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Avukatlarının bir üst mahkemeye itiraz dilekçesini sunması sonucu 29 Ağustos'ta Gülşen Çolakoğlu’nun tahliyesine ve konutu terk etmeme şartı ile adli kontrol altına alınmasına karar verildi.


Mahkeme, Savcı İddianamesini Kabul Etti

Savcılık makamı tarafından yazılan iddianameyi kabul eden mahkemenin adli kontrollerin devamı gününde karar vermesinin sonrasında Gülşen Çolakoğlu’nun avukatlarının yaptıkları itiraz üzerine İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ev hapsinin kaldırılması ile yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve en yakın karakola her perşembe günü gidip imza atma şartı koydu.


Duruşma Öncesi Mahkemeye Savunma Dilekçesi Sunuldu

İstanbul 11. Asliye Ceza mahkemesinde 21 Ekim Cuma günü ilk defa yapılacak duruşma öncesinde Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre aracılığı ile savunmasının bir bölümü mahkemeye sunuldu. Savunma dilekçesinde Gülşen'in söylemini, sahne arkadaşı Miraç Çelenk’e yönelik söylediği belirtilerek, mahkemede tanık olarak dinlenmesi için çağırılması talep edildi.

Gülşen, 21 Ekim'de Hakime İfade Verecek 

Yazılı savunmanın mahkeme heyetine sunulmasından sonra Gülşen, 21 Ekim 2022 tarihinde hakim karşısına çıkıp konser esnasında imam hatipliler ile ilgili sarf sözler ile ilgili ifade verecek.