Gülşen'den Sonra Sırada Aleyna Tilki Mi Var? Diyanet İşaret Etti! 

Türkiye'de son dönemlerde konser yasaklarına yenileri eklenmeye devam ediyor.  Melek Mosso’nun konserinin iptal edilmesinden sonra geçtiğimiz nisan ayında şarkıcı Gülşen'in sahne aldığı konserde imam hatipliler ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar başına iş açmış ve savcılık soruşturmasından sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gülşen'den Sonra Sırada Aleyna Tilki Mi Var? Diyanet İşaret Etti! 

Şarkıcı Gülşen’e verilen tutuklama kararına şarkıcının avukatı tarafından bir üst mahkemeye itiraz edildi. Üst mahkemenin nasıl bir karar vereceği şimdiden merak edilirken, gözler Çorum'un Osmancık ilçesine çevrildi. 

Şarkıcı Gülşen'in tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin yankıları Türkiye'de devam ederken, şimdi de şarkıcı Aleyna Tilki'nin konseri hedef gösterildi.

Konser ile festival yasakları genelde gerici vakıf ile derneklerin hedef gösterilmesi neticesinde valilik ile kaymakamlık makamları tarafından bir bir iptal ediliyor. Son olarak şarkıcı Aleyna Tilki, benzer bir olayla karşılaştı.

İptal Çağrısı


Çorum'un Osmancık ilçesinde kaymakamlık ile belediye tarafından organize edilecek Pırlanta Pirinç Festivali’nde sahneye çıkması beklenen Aleyna Tilki'nin konseri için Diyanet-Sen Çorum şubesi tarafından iptal edilmesi hususunda çağrıda bulundu.

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanar, Sosyal Medya Hesabından Şu İfadeleri Kullandı;


“Aleyna Tilki, Osmancık'ta konser verecekmiş... Şehrin sanatına, kültürüne, geleneklerine, değerlerine, sosyal yaşamına, inancına katkı sağlamayan, milli ve dini değerleri adeta ayaklar altına alanları Osmancık'ta görmek istemiyoruz.
Toplumun ahlakı ile zıt hayatı yaşayan, LGBT savunucusu bireylerin sanatçı kisvesi altında insanların önüne adeta bir rol model şeklinde sunulmasına karşı çıkıyoruz. Şehrin idarecilerini toplumsal hassasiyetleri dikkate almaya ve aynı şekilde programı iptali için gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

Dedi.