5 Yıl Hapsi İsteniyor: Kıvanç Tatlıtuğ Mahkemede

Son dakika haberi: Kıvanç Tatlıtuğ , 2012-2013 yıllarındaki faturaları nedeniyle hakim karşısına çıktı. Tatlıtuğ'un 5 yıl ile yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

5 Yıl Hapsi İsteniyor: Kıvanç Tatlıtuğ Mahkemede

Son dakika haberi: Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısına çıktı.

Vergi müfettişlerinin 2017 yılında ‘ bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında yaptıkları inceleme sonrası ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un adına 2012-2013 yılları arasında satışa dayanmayan sahte faturalar düzenlendiği ve vergi kaçırıldığı tespit edildi.

Vergi müfettişleri tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda Kıvanç Tatlıtuğ hakkında, vergi kaçırmak ve sahte fatura düzenlemek suçundan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı 'na ihbarda bulunuldu.

İhbar sonrası Tatlıtuğ hakkında dava açıldı ve Tatlıtuğ 'un 5 yıl hapis cezası isteniyor.

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi 'nde bugün görülen davanın duruşmaya Kıvanç Tatlıtuğ avukatı ile birlikte hazır bulundu. 

AYLIK GELİRİ 30 BİN TL

İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığını kurum avukatı mahkeme salonunda temsil etti. 30 bin TL aylık geliri olduğunu söyleyen Kıvanç Tatlıtuğ'a hakim, 2012-2013 yılları arasında sahte fatura düzenlediği suçlamasını sordu.

Kıvanç Tatlıtuğ suçun muhasebecisi olduğunu söyleyerek,  "Mali müşavirim zamanında her ay bana profesyonel hizmet karşılığında fatura kesti. Kendisine banka yoluyla, resmi olarak şu an yargılanmakta olduğunum faturalar miktarının çok üstünde ödeme yaptım. Gelir defterime bu ödemeleri işlememiştir. Kendisinden de dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldum" ifadelerini kullandı.

Kıvanç Tatlıtuğ açıklamasının devamında, vergi müfettişleri gelmeden durumu fark etmediğini söyleyerek, "Adı Erdal Doğan'dır. Denetlemeye kadar kendisi normal bir hayat yaşıyordu. Bu olay ortaya çıkınca kaçtı ve nerede olduğunu bilmiyorum. Hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim gibi sanatçı arkadaşlarımı da bu şekilde mağdur etti. Hem ben hem devletim bu nedenle mağdur olduk" ifadelerini kullandı.

Suçlamaları kabul etmeyen Kıvanç Tatlıtuğ, beraatını isteyerek, ceza alması durumunda erteleme verilmemesini istedi. 

ÇAĞLA ŞİKEL DE MAĞDUR EDİLDİ

Kıvanç Tatlıtuğ 'un savunmasının ardından söz alan avukatı da, aynı muhasebecinin Çağla Şikel'i de mağdur ettiğini söyleyerek , onun hakkında da açılan davalar olduğu ve o ismin beraat ettiğini söyledi. 

900 BİN TL VERGİ

Kıvanç Tatlıtuğ'un vergi affından yararlanarak 900 bin TL'nin üzerinde vergi ödediğini belirten avukatı, Maliye Hazinesi'nin de zararının giderildiğini belirtti. Kurum avukatı ise sanığın suç işlediğini, sahte faturalarla KDV indiriminden faydalandığını belirterek cezalandırılmasını istedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA