Sylvia Plath Kimdir , Ne İş Yapıyor? Şiirleri Hangileri?

Sylvia Plath kimdir? Google Sylvia Plath 'ı neden Doodle yaptı? Sylvia Plath nerelidir? Ne iş yapıyor? Şiirleri nelerdir? İşte detaylar.

Sylvia Plath Kimdir , Ne İş Yapıyor? Şiirleri Hangileri?

Sylvia Plath kimdir? Ne İş yapmaktadır? 

Google, bugün Doodle olarak Sylvia Plath 'ı seçti. Sylvia Plath'ın 87. Doğum Günü şeklinde Doodle yapan Google, şu fotoğrafı kullandı:

Peki Sylvia Plath kimdir? Nerelidir? Ne iş yapmaktadır? İşte detaylar.

1932 senesinde Alman baba ve ABD' li bir anneden olan Sylvia Plath, Massachusetts kentinde dünyaya geldi.

Profesör olarak başarılı bir kariyer geçiren babası 1940 yılında hayatını kaybetti.

İlk şiirini 8 yaşında yayımlayan Plath, hayatı boyunca ileri derecede manik-depresif bozukluğu hastalığı ile uğraştı.

1950 senesinde burslu olarak girdiği Smith College' deki ikinci yılında ilk intihar girişimini gerçekleştiren Sylvia Plath, daha sonra bir akıl hastanesine yatırıldı. 1955'te Smith College'den summa cum laude derece ile mezun oldu. 

Fulbright bursu kazanan Plath,  , bu bursla Cambridge Üniversitesi'ne giderek çalışmalarına devam etti.  Sylvia Plath 'ın  şiirleri üniversitenin öğrenci gazetesi olan Varsity'de yayımladı. 1956 'da İngiliz şair Ted Hughes' la evlenen Plath, evliliklerinin ardından Boston'da yaşamaya başladı. Plath, hamile kaldıktan sonra ise İngiltere'ye döndüler.

Londra 'ya dönen Plath, kiraladığı evin eskiden İngiliz şair William Butler Yeats'e ait olduğunu öğrenince bunu iyi bir işaret olarak değerlendirdi. 1962-1963 kışı Plath için çok zor geçti. 11 Şubat 1963'te, ikinci kattaki odalarında uyumakta olan çocuklarının yanına süt ve kurabiye bıraktıktan sonra, odalarının kapısını da içeri gaz girmeyeceğinden emin olmak üzere bantlayarak kapattı ve kafasını fırının içine sokarak intihar etti.
İntiharıyla ilgili olarak kocası Ted Hughes eleştirilere maruz kaldı. Hughes yıllarca bu konuda konuşmadı. Daha sonra anılarını yayımladı.