İstiklal Marşı Bestecisi ve Safahat'ın Yazarı Kimdir? Bekçi Yazılı Sınav Soru Cevabı

Bekçilik yazılı sınavında adaylara İstiklal Marşı 'nın bestecisi ve Safahat kitabının yazarının kim olduğu sorusu soruldu.

İstiklal Marşı Bestecisi ve Safahat'ın Yazarı Kimdir? Bekçi Yazılı Sınav Soru Cevabı

Bekçilik yazılı sınavında adaylara , İstiklal Marşı 'nın bestecisi ve Safahat 'ın yazarı kimdir sorusu soruldu.

Bekçi alımı için yazılı sınav bugün saat 9,00 'da başladı. 120 dakika süren sınav saatler 11.00 'ı gösterdiğinde sona erdi. Sınavın bitmesi sonrası adaylar , sınavda sorulan soruları ve soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu soruların cevaplarına haberimizde yer verdik.

SAFAHAT 'IN YAZARI

Safahat , İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'un şiirlerini topladığı kitaptır. Yazar Mehmet Akif Ersoy 'dur.

Safahat, Mehmet Âkif Ersoy'un 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren eserdir. Eser, Türkiye’de en fazla okunan şiir ve fikir kitaplarındandır. İçerdiği şiirlerin konusu dönemin sosyal sorunları, tarihi ve dini konularıdır.

İSTİKLAL MARŞI BESTECİSİ

Mehmet Akif Ersoy 'un kaleme aldığı İstiklal Marşı 'nın bestecisi Osman Zeki Üngör 'dür. Osman Zeki Üngör, besteci, orkestra şefi, keman virtüözu. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşının bestecisi olarak tanınmış bir sanatçıdır. Osmanlı sarayında ilk Türk kemancısı olarak yetiştirilmiş olan müzisyen; birçok klasik batı müziği bestecisinin keman konçertolarını Türkiye'de çalan ilk Türk kemancıdır.