Enine Boyuna Programı Hülya Hökenek

Habertürk ekranlarında yayımlanan Enine Boyuna programının moderatörü Hülya Hökenek kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte detaylar ve daha fazlası.

Enine Boyuna Programı Hülya Hökenek

Hülya Hökenej 1988 Şırnak Cizre'de hayata geldi. Ailesinin İstanbul'a göç etmesiyle uzun zamandır burada yaşayan Hökenek'in abisi Türkiye'nin tanınan kalp cerrahlarından, ablası ise eczacı. Babası küçüklüğünden bu yana onun avukat olmasını istemiş fakat sunucu en başından beri hukuk okumak istemediğini gazeteci olmak istediğini söylemiştir. Babasıyla girdiği mücadeleyi kazanan Hökenek, 12 Eylül mağduru bir babanın çocuğu olduğunu hatırlatarak 'Keşke babamı dinleseydim de Hukuk okusaydım' şeklinde düşüncelere girdiğini zamöan zaman belirtiyor. Kamer İncedursun ile evli olan ünlü sunucu, TRT'de adından söz ettirmiş , bir süre sonra da Habertürk'e geçerek burada Enine Boyuna isimli tartışma programının moderatörlüğünü yapmaya başlmıştır.

Hülya Hökenek Biyografi

1988 tarihinde Şırnak Cizre'de gözlerini açan Hülya Hökenek, Akademi İstanbul'da Radyo Televizyon Sinema bölümünde tamamladı. Meslek hayatına ilk olarak son sınıfta Fatih Altaylı ile tanıştıktan sonra Kanal D'de atıldı. Bir süre burada görev alan Hökenek daha sonra BRT'de özel dosya haberciliği bölümünde çalıştı. Kanal kapanınca Londra’ya gitmiş ve 3 seneye yakın Londra’da kalmış, Dil eğitimi ve London Institute’de Fast Track Journalism okudu. Londra’dan döndükten sonra Kanal 7’de çalışmaya başlamış ardından Kanal Türk Ana Haber Bülteni’ni sundu. Sonrasında ise TRT Habere geçiş yaptı. 7 yıl boyunda TRT Haber kanalında haber spikerliği ve programcılığı yaptı. 2018 yılında Habertürk TV'ye transfer olan deneyimli sunucu görevini hala sürdürüyor. 24 Eylül 2018'de film yapımcısı olan Kamer İncedursun ile dünya evine girmiştir. Kendisi bilardo ve satrançta oldukça iddialıdır. Koyu bir Beşiktaş taraftarıdır. Hülya Hökenek, Habertürk'te hafta için her gün saat 12:00'da Gün Ortası ve Cumartesi akşamları saat 21:00'da Enine Boyuna programıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Kaynak: tivitrend.com