Dümbüllünün Kavuğunun Yeni Sahibi Belli Oldu

Son dakika haberi: Rasim Öztekin 'de olan Dümbüllünün Kavuğu 'nun yeni sahibini açıkladı. Rasim Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh'a vereceğini söyledi.

Dümbüllünün Kavuğunun Yeni Sahibi Belli Oldu

Dümbüllü'nün kavuğunun yeni sahibi belli oldu.

Kel Hasan Efendi 'den sonra sırasıyla geleneksel olarak Türk tiyatrosunun ve tuluat sanatının önemli isimleri arasında elden ele gelen kavuğun yeni sahibi belli oldu. İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy 'un taşıdığı kavuk, son olarak Ferhan Şensoy tarafından Pardon filmindeki rol arkadaşı  Rasim Öztekin 'e 2016 yılı Mayıs ayında devredidi.

YENİ SAHİBİNİ ALACAK

Konu ile ilgili açıklama yapıldı ve kavuğun İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) desteğiyle 20 Eylül 'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törende yeni sahibinin olacak.

KALP RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle tiyatro yapamadığını söyleyen Öztekin, "Kavuğu aldığım yaz, kalp yetersizliğinin yanına ciddi ritim problemleri de eklenince, doktorum canlı performansı yasakladı. Kalbim, kavuklu olarak tiyatro yapmama izin vermedi. Aslında bir bakıma kalp hastalığı nedeniyle çok sevdiğim tiyatrodan malulen emekli oldum. Projeyi, senaryosunu, çalışma koşullarını seçebildiğim, yorulduğumda dinlenebildiğim sinema ve dizi projelerinde yer alarak sanatın içinde bir şekilde var olarak moral buldum. Durum böyle iken, kavuğu çok bekletmeden bir tiyatrocu kardeşime devretmeye karar verdim. Büyük özverilerle Baba Sahne'yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh'a Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı kavuğu devredeceğim." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA