Bakan Murat Kurum'dan Salda Gölü'nün Akıbeti Hakkında Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada Salda Gölü'nde son durumu bildirdi.

Bakan Murat Kurum'dan Salda Gölü'nün Akıbeti Hakkında Açıklama

Murat Kurum 'dan Salda Gölü açıklaması.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum, Salda Gölü ile ilgili çıkan haberler sonrası sosyal meyda hesabından bir açıklamada bulundu.

İşte Bakan Kurum 'un açıklamaları:

"Ülkemizin en değerli doğal miraslarından olan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiğimiz Salda Gölü ve çevresini geleceğe en güzel haliyle taşımak için koruma eksenli çalışmalarımız kapsamında nazım planımızı hazırladık.

YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEDİ

Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da %30 oranında azaltılmıştır.

ÖÇK ilanı ile her türlü faaliyetin kontrol edildiği çevre köylerde vatandaşımızın yaşadığı bazı mağduriyetler giderilmiştir. Kırsal nitelikli ekoturizm faaliyetlerinin köylere yönlendirilmesi hedeflenerek, kırsal kalkınmanın sağlanması amaçlanmıştır.

PLAN HAZIRLANDI

Hazırladığımız plan çerçevesinde Salda Gölü çevresindeki doğal alanları muhafaza ederek, bölgenin güzelliğini öne çıkaracak bisiklet ve yürüyüş rotaları planlanmıştır. Bölgedeki maden ocaklarının faaliyetleri de sonlandırılacaktır.

GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

Salda ve çevresini bütüncül olarak ele alan, gölü besleyen su kaynaklarını, orman, mera ve tarım arazilerini korumayı amaçlayan bu çalışmayla Salda’yı bembeyaz kumsalları, turkuaz rengiyle en doğal haliyle gelecek nesillere taşıyacağız."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA