Thodex Vurgununda Faruk Fatih Özer’e 40 Bin 540 Yıl Hapis İstemi

Kripto para şirketi Thodex’i kurduktan sonra binlerce vatandaştan toplamış olduğu 356 milyon para ile yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'un Seyşeller’i olarak da bilinen turistik liman kenti Vlora’da yakayı ele vermişti. 

Thodex Vurgununda Faruk Fatih Özer’e 40 Bin 540 Yıl Hapis İstemi

Faruk Fatih Özer, Türk yargısına tek tek hesap verecek. Peki bu soruşturma nasıl başladı ve nasıl davaya dönüştü? Aylarca devam eden firari son bulan Faruk Fatih Özer'i Türkiye'de neler bekliyor? Cevabı ve çok daha fazlasını haberimizin ayrıntılarını bulabilirsiniz.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Nisan 2021 günü yönelik res’ en soruşturma başlatmıştı. Bunun sebebi ise Faruk Fatih Özer'in liderliğinde kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy'de yer alan kripto para borsasına yönelik hesapları bulunan kullanıcılar, hesaplarına erişim sağlayamamış ve daha sonra bloke edildiğini öğrenmişti.

Sistemde bakım çalışması var şeklinde bahaneler ile müşterileri uzun zaman oyalayan kripto para borsası yöneticileri bu şekilde hareket ederken, soruşturmadan 2 gün önce Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılmış ve soruşturma uluslararası boyutta uzamıştı.

40 Bin 540 Yıla Kadar Hapis İstemli Dava Süreci Başladı
Çok kapsamlı bir şekilde devam eden soru soruşturma kapsamında 82 şüpheli belirlendi. Süreç içerisinde aralarında borsa kurucusu Faruk Fatih Özer'in abisi olan Güven ve kardeşi Serap Özer'in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklanmıştı. 21 şüpheli hakkında ise dava açıldı.


Savcılık tarafından yazılan iddianamede 2027 mağdur yer alırken Faruk Fatih Özer ile ilgili örgüt kurma ve yönetme ile suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ile nitelikli dolandırıcılık suçlarından toplamda 40 bin 540 yılkadar hapis cezası talep edildi.

Faruk Fatih Özer'in Yokluğunda dava İstanbul 9. Ağır Ceza mahkemesinde görülmeye ise devam ediyor.

2. Ceisenin geride kaldığı dava kapsamına baktığımızda Faruk Fatih Özer'in babası Zülküf Özer'in bazı mağdurların zararını gidermesiyle şikayetinden vazgeçtiği bilinirken pek çok mağdur ise şikayetinin halen devam ettiğini söylüyor.

Thodex Dolandırıcılığında Bir Sonraki Duruşma 23 Eylül’de
Dava süreci sürerken Faruk Fatih Özer'in tamı tamına 1 yıl 3 ay 10 günlük firarı nihayetinde son buldu. İnterpol tarafından kırmızı bülteni ile aranan Özer, kaçtığı ülke Arnavutluk’ta yakayı ele verdi. İade işlemleri derhal başlatılırken Özer'in soruşturma işlemlerinin tamamlanması ile davaya dönüşmesi sebebiyle yargılandığı davada ifade vermesi bekleniyordu fakat hakkında yeni bir soruşturma daha yürütüldüğü de ortaya çıktı. 


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 'Bizim de zararımız var' diyen mağdurların şikayet etmesi üzerine yeni bir soruşturma başlattı. Onlarca mağduru bulunan dosya kapsamında mağdurların zararlarının tespit edilmesine ilişkin işlemlerin ise halen devam ettiği öğrenildi.

Faruk Fatih Özer'i Türkiye'de Neler Bekliyor? 
Hakkındaki yeni dosya sebebiyle soruşturmayı yürüten savcılığın koordineli bir şekilde faaliyet gösterdiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne Faruk Fatih Özer hakkında bir gözaltı kararı vermesi ile gözaltına alınan Özer’in emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet başsavcılığına sevki bekleniyor.