Thodex Mağdurlarının Avukatı Canlı Yayında "Ne Yazık ki" Diyerek Açıkladı: Aksine İşaretler Daha Güçlü

Thodex mağdurlarından bazılarının avukatı Ankara Barosu Sermaye Piyasası ve Finans Kurulu Başkanı Av. Oğuz Enver Kılıç, Nevşin Mengü'nün sunduğu DW Türkçe'deki programının konuğu oldu.

Thodex Mağdurlarının Avukatı Canlı Yayında "Ne Yazık ki" Diyerek Açıkladı: Aksine İşaretler Daha Güçlü

İki gündür Türkiye'nin gündeminde yer alan, 2 milyar dolarlık vurgun iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Av. Kılıç şunları söyledi:

Gönül istiyor ki konu güzellikle çözülsün, hukuki çerçevede çözülsün. İş daha fazla yayılmadan, yangın söndürülsün bunu arzu ederiz. Fakat, bunun böyle olmasıyla ilgili güçlü işaret görmedik, aksine işaretler daha güçlü. Ne yazık ki çok fazla mağdur var, bunlara yönelik tatmin edici açıklama yapılmadı. Hala insanların kripto varlıklarına erişim sağlanamıyor, insanlar mal varlıklarına ve paralarına ulaşamıyorlar, bu insanlara tatmin edici cevaplar verilmiş değil. Burada ciddi mağduriyetler söz konusu. Müvekkillerimizin hatrı sayılır kayıpları var. Borsada 50 doları olan da var, milyonlarca doları olanlar da var.

Thodex üzerinden milyonlarca dolarlık yatırım yapanlar var. Günlük hacminin 600 milyon dolarlarda gezdiği, aylık işlem hacminin 8-10 milyar dolarda gezdiği bir borsadan bahsediyoruz. Burada iki konu var, ya kripto para borsası bu miktarları şişiriyordu , manipule ediyordu bu da başka bir sıkıntı ya da gerçekten işlem hacimleri bu noktada. O zaman boyut belli. Burada ikili bir durum var ya yalan söyleniyor, manipule ediliyor işlem hacimleri. Ya da rakamlar doğru. 

Kripto para piyasasıyla ilgili yasal düzenlemeler henüz kapsamlı düzeyde yok. Kripto para piyasası vahşi batı dzüeninde bir piyasa değil. Özel düzenlemenin olmadığı yerde hukukçular hep söyler, genel düzenlemeye göre hareket edilir. Bu şirketlerin tamamen başı boş değil. Kullanıcılar mağduriyetler yaşadıklarında, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, tüketici hakem heyetlerine gidebilir. Ama tabii ki gönül istiyor ki dijital varlık kanunu olsun, devletimiz insiyatif alsın , Yasaklayıcı değil, düzenleyici, kontrol edici, teşvik edici kapsayıcı yasal düzenlemeler yürürlüğe girsin.

Bugün basına düşen haberlerden de öğrendiğimiz kadarıyla, şirkete dair tüm hesapların MASAK tarafından dondurulduğu belirtildi. MASAK bu konularda daha kapalı çalışan bir kurum. 

SUBAY , ASTSUBAY, BEKLİ ALIMI, SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK KAMU BÜLTENİ'NİN YOUTUBE SAYFASININ ETKİN HALE GELMESİNİ İSTİYORSAN TIKLA VE ABONE OL.


Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574